Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα πίνει τον πρώτο φρέντο

Και μπαίνει στη συχνότητα της παρέας με ένα Τρανζιστοράκι.



Ενώ κατοικώ από μικρή στην Πετρούπολη μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισα να την περπατώ και να την ανακαλύπτω. Η πολλή δουλειά με κρατούσε μέσα σε ένα γραφείο και οι όποιες έξοδοί μου ήταν ή στο κέντρο ή στα βόρεια προάστια. 

Pixel

Από τη στιγμή που έγινα μαμά και έριξα τους ρυθμούς της δουλειάς άρχισα να περπατώ στις γειτονιές της περιοχής μου, κάποτε τσουλώντας ένα καροτσάκι, τώρα κρατώντας από το χέρι το κοριτσάκι μου ή βολτάροντας μόνη αρκετές φορές. 

Πότε πότε ξεκλέβω χρόνο και κανονίζω έναν καφέ με μια φίλη ανακαλύπτοντας κάθε φορά και ένα νέο στέκι ή επιλέγοντας κάποιο αγαπημένο. Αυτή την Τρίτη, το πρωί, έχω ραντεβού με τη φίλη μου τη Δήμητρα για να πιούμε στα γρήγορα τον πρώτο φρέντο της χρονιάς και να ανταλλάξουμε τα νέα μας. 

Pixel

Θα πάμε στο αγαπημένο μας πλέον Τρανζιστοράκι, ένα μέρος που σε μαγεύει με τη ρετρό του διακόσμηση. Μινιμάλ δεν το λες με τίποτα. Η κάθε του γωνιά είναι γεμάτη με αντικείμενα που κουβαλούν το καθένα τη δική τους ιστορία. Παλιά τραπέζια βαμμένα σε έντονα χρώματα, μια λατέρνα, κορνίζες, ένα παλιό πιάνο, και δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα παντού. Και φρέσκα λουλούδια, πολλά βάζα με λουλούδια που σου φτιάχνουν το κέφι. 

Το Τρανζιστοράκι, που σε κάνει φίλο του και μόνο με το όνομά του, είναι το μέρος που μαζεύει όλες τις ηλικίες. Τους βάζει όμως όλους στη συχνότητα της παρέας, όπως εξάλλου λέει και το μότο του. 

Η παρέα, πόσο αναγκαία, αρκεί να πιάνει ο άλλος τη συχνότητά σου και εσύ τη δική του. Χωρίς παράσιτα. Με μελωδία δύο φωνές φίλων. 

Πληροφορίες:
25ης Μαρτίου 99, Πετρούπολη, τηλ. 210 5012444

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

CELEBS

Αυτοβιογραφία Βασίλη Καρρά: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε διάφορα σημεία»

Συγκλονίζουν όσα αφηγείται ο τραγουδιστής στην αυτοβιογραφία του