Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γίνεται να μην πάμε Θεσσαλονίκη;

Η Μαριέτα έφτιαξε βαλίτσες για να συναντήσει τη νύφη του Βορρά.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Αγαπημένη Αθήνα, θα σε αποχωριστώ για λίγο. Θα φτιάξω βαλίτσες και θα πάω στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που πήρα αυτή την απόφαση. Όχι ότι αν δεν υπήρχε, δηλαδή, θα δυσκολευόμουν για ένα τέτοιο ταξιδάκι, αλλά να... έψαχνα την αφορμή.

Και ποια είναι αυτή η αφορμή; Μα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, φυσικά. Από σήμερα έως και τις 6 Μαΐου, το βιβλίο και η ανάγνωση πλημμυρίζουν τη νύφη του Βορρά με συνολικά σχεδόν 500 εκδηλώσεις! 285 εκδότες συμμετέχουν από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ από δίνουν το παρών και 44 γάλλοι εκδότες - μιας και τιμάται φέτος στη διοργάνωση η Γαλλοφωνία. Πάνω από 40 συγγραφείς θα βρίσκονται σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και εύχομαι χιλάδες αναγνώστες!

Εγώ πάντως θα φτάσω μεσημεράκι και θα πάω Τσιμισκή 22, που βρίσκεται ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ. Μπορεί να μη βλέπει παραλία, αλλά δε με πειράζει - θα χορτασω αργότερα. TOMS Flagship Store, λοιπόν. Θα πάρω έναν φρέντο εσπρέσο και θα απολαύσω το urban σκηνικό, παρέα με το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ που μπορείς και εσύ να χαζέψεις εδώ
 

flagship1.jpg
 Τελικά, γύρω στις 5 θα βρεθώ να περιπλανιέμαι στα περίπτερα που έχουν στηθεί στο HELEXPO. Και στις 7.30 μ.μ., στο Αίθριο και το Περίπτερο 15, θα απολαύσω την τελετή εγκαινίων με την μουσική παράσταση "Με τους ήχους του μαγικού χαλιού" από το μουσικό σχήμα Κaimaki, που διαβάζω ότι είναι ένα μουσικό ταξίδι στα λιμάνια της Μεσογείου, από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια, στη Μασσαλία, στη Σμύρνη, στον Πειραιά και στην Ερμούπολη, και στα λόγια των ποιτών: από τον Κωνσταντίνο Καβάφη και τον Νίκο Καββαδία μέχρι τον Ναζίμ Χικμέτ.  de2017.jpg
 

Η μέρα μου θα κλείσει με σινεμά. Στις 9 μ.μ. θα πάω στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" που θα προβληθεί, στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ, η ταινία "Corniche Kennedy" της Dominique Cabrera. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα "Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη" με τον δρ Δημήτρη Γουλή, ΕΔΙΠ, Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και την Ellise Jalladeau, διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται! 

Με ένα κεφάλι γεμάτο πληροφορίες, θα κάνω μια βόλτα στην παραλία και θα φύγω γρήγορα για το ξενοδοχείο. Πρέπει να πάρω δυνάμεις, γιατί και αύριο οι εκδηλώσεις είναι πολλές και θέλω να προλάβω όσες περισσότερες γίνεται!

Φύγαμε;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε