Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

4 3 2 1. Ζαρντινιέρα Αcademy, Gasoline!

Η Λένα σήμερα σε πάει βόλτα σε 1224 σελίδες, με 2 τραγούδια, 1 καφέ, 4 cocktails και 3 γλυκά!


Λένα Γρηγορίου

Και πάνω που έφτιαξα τις ντουλάπες μου και κατέβασα τα καλοκαιρινά μου και πήρα αγκαλιά τον Μάη, να οι βροχές και τα σύννεφα και οι ψυχρούλες...

Pixel

Δεν πτοούμαι! Οργανώνομαι αλλιώς. Κι αντί για τον Μάη παιρνω αγκαλιά τον Πολ Οστερ και ξεκινάω το ταξίδι της ημέρας μου μέσα στο τελευταίο βιβλίο του αγαπημένου Αμερικανού. 1224 σελίδες το "4 3 2 1" του Όστερ (Εκδόσεις "Μεταίχμιο") και όχι, δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου το βιβλίο αυτό, όσο κι αν θέλω. Λόγω... βάρους! Κάθομαι όμως ωραιότατα στο μπαλκονάκι μου, το σκεπαστό, και βρίσκομαι να παρακολουθώ τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές, αυτές των ηρώων του Οστερ. "Αριστούργημα" το χαρακτήρισαν οι κριτικοί. "Το καλύτερο μυθιστόρημα του, ενα μεταμοντέρνο έπος , τόσο εθιστικό όσο ένα μακροσκελές σίριαλ". Και πες μου αν δεν αξίζει ο κόπος να περάσεις ένα μεγάλο μέρος του πρωινού σου, μπαίνοντας στις ζωές και στις ψυχές των Οστερικών ηρώων.

paulauster11.jpg

Για αργότερα έχω άλλα σχέδια. Gasoline, (στο Γκάζι), για καφέ και cocktail και γλυκό και ... αλμυρό! Το Gasoline θα τo δεις μόλις βγεις απ' το μετρό στο Γκάζι. Και θα το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά , με την πρώτη... γουλιά και με την πρώτη... μπουκιά!  Εκτός από το οτι είναι το τέλειο cafe - bar για να νοιώσεις όμορφα και χαλαρά, στο Gasoline μπορείς και  να παίξεις: τάβλι και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια.

Pixel

Η μουσική του είναι... ανάλογα με την ώρα που θα πας. Σίγουρα θα σου αρέσει και σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση. Όσα cocktails κι αν πιεις!

Φεύγοντας , σκέφτομαι να περπατήσω λίγο. Στα πέριξ. Να δω, να χαζέψω, να ζήσω τον παλμό της πόλης μου. Στην Ιερά Οδό θα σταθώ οπωσδήποτε, εκεί που ένα χρόνο πριν, πέρασα τα πιο όμορφα βράδια μου. Σου μιλάω για την "Ταράτσα του Φοίβου". Εκεί, το περσινό καλοκαίρι ξανάγινα παιδί. Μάγοι, χορεύτριες, μουσικοί, ο Φοίβος, και μαζί του σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι μαζί σε μια σκηνή, έδωσαν άλλο χρώμα κι άλλη ζωντάνια στα βράδια μου (μας).

Θα ξανανοίξει φέτος η "Ταράτσα". Κι ως τότε λέω να ακούω τα δυο τραγούδια που έγραψαν δυο κορίτσια και που βραβεύτηκαν στον περσινό διαγωνισμό "Ζαρντινιέρα Academy" της Ταράτσας του Φοίβου.

Πρόκειται για τα τραγούδια  "Ο άλλος μου εαυτός" της Αλεξάνδρας Μαρκοπούλου  και  "Αδυνάτισες και με παράτησες" της Ελβίρας Δαγιόγλου που ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή και το κοινό ως τα καλύτερα του διαγωνισμού. Ο Φοίβος Δεληβοριάς λέει πως «ο διαγωνισμός ξεκίνησε ως παρωδία των talent shows, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι πραγματικά δημιουργικό».

Η Ελβίρα Δαγιόγλου από τη Θεσσαλονίκη, είναι, όπως λέει ο Φοίβος, «μια κωμική Ρίτα Χέϊγουορθ με ταλέντο στο στίχο και αβίαστη κεφάτη μουσικότητα», ενώ η Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου, «είναι μια υπέροχη έφηβη ερμηνεύτρια -δημιουργός, φαινομενικά άγουρη μα απόλυτα συνειδητή»!

Ακου κι εσύ :

Ο άλλος μου εαυτός
Στίχοι-Μουσική: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου

https://youtu.be/FS5fn0lnURg

 

Αδυνάτισες και με παράτησες

Στίχοι-Μουσική: Ελβίρα Δαγιόγλου

 

Άκουσέ το εδώ:

https://youtu.be/cOCQejkAZj8

 

Δες το video εδώ:

https://youtu.be/7Fadi79NgGE

 

Στο σπίτι θα γυρίσω με μετρό!  Για να συνεχίσω τη βόλτα μου, μέσα στις σελίδες του Πολ Όστερ.

Ως την επόμενη Τετάρτη, πολλά φιλιά!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

FITNESS

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Ποιες τροφές σε βοηθάνε την ώρα της προπόνησης

CELEBS

Ιφιγένεια Τζόλα: Δείτε ενσταντανέ από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο!

Σωστή travel blogger η «Βασιλική» από τη Γη της Ελιάς

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Γιατί χαλάνε οι σχέσεις; Την απάντηση βρήκαμε στα άστρα

Αυτός είναι ο λόγος που η σχέση σας αποτυγχάνει με βάση το ζώδιό σας