Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα κατεβαίνει στον Πειραιά


Και βρίσκει λιμάνι στο Shakespeare in Love.



Το να μένεις στην Πετρούπολη και να πηγαίνεις στον Πειραιά δεν το λες ακριβώς βόλτα. Το λες άνετα μια μικρή εκδρομή. Που σίγουρα αξίζει τον προορισμό της.

Τι μπορεί να με κατεβάσει, θαρρείς, στο λιμάνι;
- Μια πραγματική εκδρομή σε κάποιο νησί. Αλλά φευ.
- Ο Ολυμπιακός; Οκ, όχι.
- Μια φίλη που εργάζεται σε ακτοπλοϊκή εταιρεία με βάση την Κρήτη και έρχεται πού και πού στα γραφεία του Πειραιά; Ναι, ναι, αυτό είναι.

"Πού λες να πάμε;" με ρωτάει κάθε φορά, γιατί της έχει μείνει από τότε που δούλευα στον Κωστόπουλο πως ξέρω κάθε νέο στέκι πριν καν ανοίξει. 

Δεν ακυρώνω τις lifestyle προσδοκίες της και φροντίζω να βρίσκω νέα, ωραία στέκια γα να πηγαίνουμε κάθε φορά που έρχεται. Σήμερα θα την πάω κάπου ρομαντικά. Ναι, καλέ, ρομαντικά, πειράζει;

Στο σχετικά καινούριο Shakespeare in Love, που στεγάζεται σε ένα όμορφο πετρόκτιστο του 1897, κοντά στη θάλασσα. Γεμάτο λουλούδια, μου έχουν πει ότι είναι, με στίχους από σεξπιρικά σονέτα να προβάλλονται στον τοίχο, και έναν ρομαντισμό διάχυτο. 

Δεν νομίζω βέβαια ότι η τόσο ρομαντική διάθεση να μας κόψει την όρεξη, σύνηθες σύμπτωμα των ερωτοχτυπημένων, και να μην δοκιμάσουμε ψητό μυλοκόπι με σταμναγκάθι, σαλάτα με απάκι και ρόκα... 

Όταν βέβαια ζεις στην Κρήτη δύσκολα εντυπωσιάζεσαι από νέες γεύσεις. Τρώνε τόσο καλά και περνάνε τόσο ωραία στο νησί που τι να της πω τώρα για σταμναγκάθι και απάκι στον Πειραιά... Κι όμως, αυτή η φίλη μου είναι πολύ open mind. Και θα εκτιμήσει δεόντως την πρότασή μου.

Μήπως το SiL είναι το κατάλληλο μέρος για να της πω ότι εγώ και το lifestyle χωρίσαμε εδώ και χρόνια;   

Info: Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999, ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.