Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ έφαγε κορυφαίο σουβλάκι
Θα κλείσω τη βραδιά μου στον Έλβις (Πλαταιών 29), τον ροκ σταρ των ψητοπωλείων, αφού οι φαν του συρρέουν από όλη την Αθήνα για να τον επισκεφτούν. Γιατί; Αρκεί να δοκιμάσεις μία φορά το σουβλάκι του για να καταλάβεις.

Pixel

*Η Αλεξάνδρα επέλεξε κήπο
Θα βρεθώ σε λίγα λεπτά στην Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, σε έναν από τους πιο δροσερούς κήπους της πόλης, στο Black Duck Garden, όπου με έχει καλέσει η φίλη μου η Μυρτώ να μου συστήσει τα καινούρια Nestea και να βρεθούμε #BackToEssentials. Σε αυτή την αστική όαση θα παραμείνω και μετά τη λήξη του event, θα έχω μαζί μου το λάπτοπ μου, θα καθίσω μόνη σε ένα τραπεζάκι και θα κάνω την Μαύρη Πάπια my office for today. 

*Η Λένα βούτηξε στα βιβλία
Η Πεσμαζόγλου, ανάμεσα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου , (το νούμερο 5 της Πεσμαζόγλου, συγκεκριμένα) είναι ένας δρόμος που για μένα έχει πολλές μικρές και μεγάλες ιστορίες. Εκεί η Στοά του Βιβλίου, με τα μικρά βιβλιομάγαζα, αλλά και με την Αίθουσα Λόγου να απορροφάνε πολλές από τις ώρες και τις μέρες μου. Εκεί και το Θέατρο Τέχνης, η ανάμνηση του Κάρολου Κουν, οι παραστάσεις ψυχής, η αποκάλυψη του σύγχρονου θεάτρου. Εκεί και το Polis Cafe. Ψηλά, στην ταράτσα. Παρουσιάσεις βιβλίων, ραντεβού με φίλους, καφέδες, κουβέντες που κρατάν ως το πρωί. 

Pixel

*Η Μαριέτα ανέβηκε ταράτσα
Η σημερινή μου βόλτα θα ξεκινήσει με καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει επαρχία. "Ταβέρνα του Διοματάρη" (Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα). Ο καλός καιρός είναι ιδανικός για αυτό το μαγαζί που στην ταράτσα  του έχει στρωμένο χαλίκι, ξύλινες καρέκλες και πράσινο τριγύρω. Οι κρητικές λιχουδιές θα γεμίσουν το στομάχι μου και η ρακή θα καταφέρει για λίγο να με κάνει να ξεχάσω τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

*Η Κέλλυ βγήκε Κουκάκι 
Θα πάρω τηλέφωνο την φίλη μου Φανή και θα της προτείνω να κάνει ένα… “lunch break” από την δουλειά της και να με συναντήσει στο Κουκάκι. Ξύπνησα με διάθεση για ένα… εξωτικό γεύμα σήμερα, γι’ αυτό και θα πάμε στο Tuk Τuk (Βεΐκου 40, Κουκάκι). To νεοσύστατο ταϋλανδέζικο εστιατόριο είναι… μικρό, αλλά θαυματουργό! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου