Η Αλεξάνδρα αναζητά την Φρίντα Κάλο - AllYou.gr

Search

Η Αλεξάνδρα αναζητά την Φρίντα Κάλο

Πίνοντας μαργαρίτες στο La Casa Azul.

22 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είναι κάποιες μέρες που θες να το πατήσεις το γκάζι, να οδηγήσεις μέχρι το αεροδρόμιο, να πας στις Αναχωρήσεις, και να φύγεις για έναν τόπο που δεν γνώρισες ποτέ. Που ούτε εκείνος σε ξέρει.

Κάπου μακριά, με πολλά χρώματα, με κουλτούρα που θα σε παρασύρει, με μουσικές, γεύσεις, ιστορία. Και περνώντας καλά να αποφασίσεις εάν θες να γυρίσεις ή όχι. 

Και μετά σκέφτεσαι ότι:

- Δεν έχεις φράγκο για να κάνεις κάτι τέτοιο, πού το είδες, σε καμιά ταινία μήπως;
- Δεν έχεις τα κότσια να κάνεις κάτι τέτοιο. Ή μήπως έχεις;
- Και πολύ πιθανό, δεν έχεις ανάγκη να φύγεις. Απλά σου αρκεί να ξεφεύγεις πού και πού, να σπας τη ρουτίνα με μικρές πτήσεις και να νιώθεις ότι ίπτασαι πάνω από τα σύννεφα. Μα, τι ωραία αίσθηση να κοιτάς τα σύννεφα από ψηλά.

Πώς μπορείς να το καταφέρεις αυτό; Με έναν παράφορο έρωτα. Με μικρές αποδράσεις του μυαλού. Με καλούς φίλους. Με ξεχωριστά στέκια. 
 

casa_mesa.jpg
 

Πού το πήγα, πού το έφερα, και σήμερα έχω δώσει ραντεβού σε ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο που βρίσκεται πολύ κοντά μου, στο Περιστέρι, σερβίρει κουζίνα και ποτά Λατινικής Αμερικής και λέγεται La Casa Azul. 

Ναι, σωστά το σκέφτηκες. Ως La Casa Azul είναι το μουσείο της Φρίντα Κάλο στη γειτονιά Coyoacan στο Mexico City, με τους περίφημους τοίχους του στο μπλε του κοβαλτίου, εκεί όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε με τον Diego Rivera η μεγάλη καλλιτέχνιδα.

Τα βλέπεις; Ήδη έχω ταξιδέψει πολύ μακριά χωρίς καν να έχω πιει γουλιά από τη Μαργαρίτα μου. Στο τρίτο ποτήρι θα αρχίσω να πετάω ατάκες της Φρίντα, να μου το θυμηθείς. "Ζωγράφισα λουλούδια κι έτσι δεν θα πεθάνουν ποτέ".

Ή που θα με αγαπήσουν, ή που θα με πετάξουν έξω. Αχ, μην με πετάξετε, τώρα πετάωωω!

Info: Θηβών 143 & Πελοπίδα 13, Περιστέρι, τηλ. 210 5716143Ακολούθησε το allyou στο Instagram!