Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με μια ομπρέλλα λίγο πριν τον Ιούνιο

Η Μαριέτα βγαίνει βόλτα προετοιμασμένη.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Αυτές τις μέρες ο καιρός μας έχει τρελάνει. Μπορεί να σηκωνόμαστε με λιακάδα και λίγες ώρες μετά να ρίχνει καλή βροχή. Έτσι, λέω σήμερα να πάρω την ομπρέλλα μου και να βγω βόλτα. Γιατί εννοείται θα βγω βόλτα, σιγά με πτοήσουν αυτές οι κυκλοθυμίες το ουρανού. 

Η αρχή θα γίνει κοντά στο γραφείο και το Kayak. Πρόκειται για ένα καφέ που πολλές φορές έχω δει περνώντας για δουλειές, αλλά ποτέ δεν έχω σταματήσει. Μου έχει κάνει εντύπωση η ωραία μυρωδιά του (κι όμως ναι) και η ατμόσφαιρά του. Ξεχωρίζει στην περιοχή! Οπότε, έναν φρέντο εσπρέσο μέτριο παρακαλώ!

Η συνέχεια έχει γραφείο, γραφείο, υποχρεώσεις, deadlines, κλπ. Όμως δεν με πειράζει καθόλου. Μπορεί να κουραστώ αλλά η συνέχεια της μέρας μου θα με ανταμείψει! Μόλις, λοιπόν, ολοκληρώσω όσα πρέπει, θα μπω στα αμάξι και θα κατευθυνθώ προς Κηφισιά. Εκεί, θα ψάξω να βρω τον "Σπόρο", το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που βραβεύτηκε ως το καλύτερο, στην τελετή των Public Book Awards 2018. Δεν έχει τύχει ποτέ μέχρι σήμερα να το επισκεφτώ, όμως ήρθε η ώρα πιστεύω. Πρέπει να γνωρίσω από κοντά αυτό το βιβλιοστέκι με την καλή φήμη. Θα κάνω και τα ψώνια μου, επίσης.

Και επειδή ξέρω ότι θα με πάρει βράδυ, την παρέα μου θα την φέρω επίσης βόρεια, για να πάμε στα Friday's της περιοχής, που είναι αγαπημένα. Θα παραγγείλω το αγαπημένο μου Jack Daniel's Chicken Alfredo και απλωθώ στον καναπέ με την γνώριμη αίσθηση του "πόσο ωραία πέρασα και σήμερα". 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;