Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με δυο λουλούδια στο χέρι

Η Πέμπτη είναι η μέρα δίπλα από την Παρασκευή κι αυτό φτάνει.



Μια αγαπημένη μέρα σαν την σημερινή θα ξεκινήσει μόνο με λουλούδια.

Θα πάω στον κύριο με το ανθοπωλείο στις εκβολές της οδού Ευξείνου Πόντου στη Νέα Σμύρνη. Είναι μικροσκοπικός, μόνος και πάντα θυμωμένος. Ο κύριος. Θα μείνω τουλάχιστον 5 λεπτά, ικανά να τον ταλαιπωρήσουν εντελώς, για να διαλέξω τα δυο λουλούδια, που θα πάρω μαζί μου σήμερα.

Θα τον νευρίασω ακόμα περισσότερο λέγοντας «θα πάρω αυτά, μάλλον όχι, τι είναι εκείνο, θα πάρω αυτό το ροδοφούξια..» αλλά εκείνος, παρά τα νεύρα του, θα υπομείνει στωικά την επιμονή μου, να δίνω στα λουλούδια ονόματα ανάλογα με το χρώμα τους. Κάθε φορά θα μου αναφέρει το κανονικό όνομα του λουλουδιού.

Στο τέλος θα είναι έξαλλος. Αλλά θα μου απευθύνεται πάντα στον πληθυντικό. Φεύγω με δυο λουλούδια στο χέρι και... σε αγαπάω, θυμωμένε, πλην ευγενέστατε, μου κύριε.

Θα πάρω έναν καφέ για τον δρόμο. Όχι απ' όπου κι όπου. Θα πάω στο Eighteenscreen στον Πειραιά. Εκεί που ψήνεται και σερβίρεται ο καλύτερος καφές. Ο καλύτερος καφές της καρδιάς μου, του Πειραιά και της Αθήνας.

Ο Στέλιος θα μου φτιάξει την πιο όμορφη καρδούλα στο καπουτσίνο κι η Βάννα θα μου χαρίσει χαμόγελα. Θα πω κι ένα γειά με τον Γιάννη, τον ιδιοκτήτη.. Ίσως μιλήσουμε και λίγο για τα σκυλιά και τις γάτες μας. Ίσως μου πει για τη νέα σοδειά καφέ αγόρασε. Θα φύγω και με ένα σάντουιτς, από αυτά με την χειροποίητη coleslaw salad. Ίσως πάρω και λίγο κέικ καρύδι για μετά.

Το απόγευμα θα πάω να κάνω μια ώρα beach volley. Το Attica Beach Volley Club στο ΣΕΦ, είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει το θείο κορμί μου. Αυτό το κορμί που πασχίζει, κάθε μέρα, να απομακρύνει από πάνω του τόσο το στρες όσο και την κυτταρίτιδα. Την κυτταρίτιδα που, στο μεταξύ πρέπει να, μου έχει φτάσει στον εγκέφαλο. Αλλά ας μην το συζητήσουμε αυτό σήμερα. Πέμπτη είναι.

Οι καλύτεροι προπονητές είναι εκεί μαζί μου. Ο Στάθης Χανδρινός και ο Θανάσης Πανούσος. Και οι δυο κορυφαίοι στο είδος τους, προπονούν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά, που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα πρωτεία στο άθλημα. 

ab.jpg

Για να κλείσει όμορφα αυτή η μέρα όμως, θέλει και λίγη διανόηση. Χαλαρού τύπου πάντα. Σήμερα λοιπόν θα πάω κινηματογράφο, με μεγάλη προσμονή και αγάπη, να δω το «Γκοντάρ, αγάπη μου», μια κωμωδία του, βραβευμένου με Όσκαρ για το «The Artist», Michel Hazanavicius! Το «Γκοντάρ, Αγάπη μου» είναι μια ποπ, ευθύβολη και διασκεδαστική κομεντί με κινηματογραφικές αναφορές στο γκονταρικό σύμπαν. Τον εμβληματικό, δύστροπο και ρηξικέλευθο auteur ενσαρκώνει ευλαβικά, ο εκπληκτικός Louis Garrel ενώ η Stacy Martin υποδύεται ιδανικά την Anne Wiazemsky που θαμπώνεται, ερωτεύεται και παρόλα αυτά καταφέρνει να ωριμάσει μακριά από τη σκιά του θρύλου Jean-Luc Godard.

Στο τέλος τα δυο λουλούδια στο βάζο και... καληνύχτα σας!

Info:

*Eighteenscreenscreen micro roastry, Τζαβέλλα 88, Πειραιάς, τηλ. 210 4120631

*Attica Beach Volley Club, Ολυμπιακό Προπονητήριο, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τηλ. 6945 543742

*«Γκοντάρ, Αγάπη μου», από 7 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!