Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γυρίσατεεεεε;;;

…εμείς, πάντως είμαστε εδώ, από καιρό! Και η  Λένα, απολύτως σε κλίμα «πόλης», σε προσκαλεί στην -κλασική- τεταρτιάτικη βόλτα της!


Λένα Γρηγορίου

Καλώς ήρθατε, καλώς ήρθαμε, νά 'μαστε πάλι εδώ! Allyou και ξεροκόμματο, κορίτσια! Χέρι χέρι, μαζί κι αντάμα, όλα θα τα δούμε κι όλα θα τα μάθουμε. Απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. Τίποτα δεν μας τρομάζει, τίποτα δεν μας φοβίζει. Πάμε για μεγάλα και σπουδαία "αποκλειστικά", για πολλές τρέλες, για μεγάλες βόλτες. Είπα βόλτες; Φύγαμε.

Pixel

Οι άνεμοι πέφτουν, το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο Χάρακας μάς καλεί. Είπες "ποιος Χάρακας"; Μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής! Παίρνεις το δρόμο προς το Σούνιο και σε λίγη ώρα, πλησιάζοντας στο Λαύριο, σε περιμένει μια παραλία αμμουδερή με νερά καθαρά, σαν να είσαι σε νησί, έτοιμη να σε πάρει στην αγκαλιά της, να σε δροσίσει και να σε κάνει να νοιώσεις πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Βουτιά στον Χάρακα, λοιπόν, για ξεκίνημα της βόλτας μας.

 lenara1.jpg
Ποιός να μου το' λεγε πως θα με βρει εδώ το δειλινό. Όχι τίποτα άλλο, μα έχω κανονίσει Εξάρχεια, για το βράδυ: Ριβιέρα και Γιάντες! Θέλεις ερμηνεία, ναι; Αμέσως σου εξηγώ τα... ανεξήγητα. Στη Ριβιέρα, έναν από τους πιο αγαπημένους μου κινηματογράφους θα δω το «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα»! Μια ταινία τρυφερή, ερωτική ενός Μεξικανού σκηνοθέτη , του Κοντρέρας. Με τράβηξε ο τίτλος αλλά και η εθνικότητα του σκηνοθέτη, γι αυτό θέλω να τη δω!

Pixel

lenara2.jpg

Ακριβώς δίπλα στη Ριβιέρα, είναι το Γιάντες (Βαλτετσίου 44), εστιατόριο πολύ "in", εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και ευχάριστο, με όμορφη αυλή, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Στο Γιάντες, λοιπόν, θα καθίσουμε να "τσιμπήσουμε" μετά το σινεμά.

Στο Γιάντες τα παιδιά που σερβίρουν είναι συμπαθέστατα, τα πιάτα γευστικά, το κρασί γλυκόπιοτο και το γλυκό που σε κερνάνε στο τέλος (σοκολατόπιτα με παγωτό) ε, αυτό είναι... "θείο"!!

Βγαίνοντας, θα πάω ως την πλατεία Εξαρχείων. Έχω πολύ καιρό να την περπατήσω. Θα σου πω εντυπώσεις, από κοντά. Πάντως, αν αγαπάς τα Εξάρχεια όσο κι εγώ, να πηγαίνεις πιο συχνά. Θα σε κάνουν να δείς τη ζωή σου με άλλα μάτια.

Θα πάμε βόλτα μαζί την άλλη Τετάρτη. Ως τότε πολλά φιλιά και όπως είπαμε: allyou και πάλι allyou!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου