Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μάνα και γιος, ένα αχτύπητο δίδυμο

Όταν ο γιος σου χτυπάει τύμπανα κι εσύ χορεύεις στο ρυθμό του. Και νιώθεις πως έχεις κάνει καλή δουλειά ως μαμά.


Γωγώ Καρκάνη

Το καλοκαίρι ο τρίχρονος γιος μου έκανε διακοπές με τον έφηβο ξάδερφό του που παίζει ντραμς. Ένα βράδυ ενθουσιάστηκε τόσο με το «άθλημα», που -παρόλο που έπρεπε να βρίσκεται από ώρα στο κρεβάτι του, ιδιαίτερα μετά από εκείνη τη μέρα με το ατελείωτο τρέξιμο στην παραλία- δεν έλεγε να αφήσει από τα χέρια του τις μπαγκέτες.

Μόλις γυρίσαμε στην Αθήνα, άρχισε να βγάζει όλες τις κατσαρόλες από τα ντουλάπια, να τις απλώνει στο πάτωμα, να τις γυρίζει ανάποδα και να δίνει ρεσιτάλ κοπανήματος. Ευτυχώς που δεν έχουμε κανένα γείτονα μεσοτοιχία. Κάτι τέτοιες στιγμές δεν πιστεύω στην τύχη μου.

Όταν λοιπόν έμαθα ότι Τα Κρουστά της Τάκη ξεκινούν μαθήματα (κρουστών, φυσικά) για νήπια και τους γονείς τους, έσπευσα να δηλώσω συμμετοχή. Να εκμεταλλευτούμε και κανένα από τα οφέλη της λεγόμενης μουσικοκινητικής αγωγής, αφού δεν γλιτώνουμε το κοπάνημα της κατσαρόλας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή.

Προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής γίνονται παντού, είν' η αλήθεια. Θα μπορούσαμε να είχαμε βρει ένα πιο κοντά στο σπίτι μας. Όμως σκέφτηκα ότι το συγκεκριμένο διεξάγεται από μουσικοπαιδαγωγούς οι οποίοι μάλιστα ανήκουν σε μια ομάδα ειδικευμένη στα κρουστά. Αν είναι να κάνουμε κάτι, ας το κάνουμε καλά. Και ας μας φάμε λίγο οι δρόμοι μέχρι να φτάσουμε στον Κεραμεικό.

Πράγματι, το δοκιμαστικό μάθημα απέδειξε ότι ήταν καλή επιλογή. Ο γιος μου χόρεψε, τραγούδησε και κοπάνησε σχεδόν ρυθμικά αλλά, το κυριότερο, με ενθουσιασμό. Και φεύγοντας με ρωτούσε ξανά και ξανά πότε θα ξαναπαίξουμε τύμπανα. 

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, που ξεκινάμε επίσημα μαθήματα. Δεν ξέρω αν έτσι αρχίζει η λαμπρή καριέρα του γιου μου στο τζέμπε, αλλά το βέβαιο είναι (όσο βέβαιο μπορεί να είναι κάτι με ένα νήπιο) ότι μας περιμένει ένα απόγευμα γεμάτο μουσική.  

Photo by Paul Zoetemeijer on Unsplash

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα