Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Early bird στο πιο όμορφο καφέ της πόλης

«Κρυμμένη» σε μια στοά της Ακαδημίας, η Κέλλυ απολαμβάνει τον πρωινό της καφέ, στο νέο αγαπημένο της cafe.


Κέλλυ Νόβακ

Γενικά, “early bird” δεν είμαι. Είμαι της νύχτας παιδί. Από μικρή δηλαδή. Θυμάμαι όταν έδινα για τις Πανελλήνιες, μπορούσα να διαβάζω μόνο βράδυ. Έχει ησυχία το βράδυ. Έτσι μπορούσα να διαβάσω και εγώ με την ησυχία μου. Άσχετο, αν την επόμενη μέρα πήγαινα όπου πήγαινα με το μάτι κατακόκκινο.

Αυτό μου έμεινε γενικά και μετά. Αλλά όπως σου είπα, το είχα πάντα. Και ειδικά στην εφηβεία, κάθε καλοκαίρι στο νησί μου (aka Χίος) ξενυχτούσα από μικρή στα local μπαράκια του χωριού.

Με τα χρόνια φυσικά και με την δουλειά, αυτό λίγο άλλαξε. Άλλαξε ακόμη περισσότερο όταν η φίλη και συνάδελφος Τίνα, με «ανάγκασε» να πηγαίνω πιο νωρίς στην δουλειά. Πάμε μαζί βλέπεις και η πρωινή παρέα είναι πολύτιμη. Αυτή με έπεισε και σήμερα να ξυπνήσω από το… χάραμα και να πάμε πριν την δουλειά για καφέ. «Ξέρω το τέλειο μέρος για να πάμε!», μου είπε. «Φτιάχνουν τον καλύτερο καφέ και τα καλύτερα homemade σνακ!». Ήξερε ότι στην φράση «καφές-σνακ» θα λύγιζα και το κατάφερε.

Το ξυπνητήρι χτυπάει από τις 7 σήμερα και στις 8 παρά η Τίνα περνάει να με πάρει από το σπίτι. Ο προορισμός; Το πιο όμορφο τζαζοκαφέ στο Κολωνάκι aka First Crack (Ακαδημίας 18, Αθήνα).

crack_01.jpg

Σε μια “crack” ή καλύτερα, στοά, είναι εγκατεστημένο ένα από τα πιο όμορφα all day καφέ της Αθήνας. Το First Crack δεν έχει τυχαία τον πιο ωραίο καφέ. Το μαγαζί δίνει τρομερή βάση στην πρώτη ύλη και την εκτέλεση κάθε φορά που φτιάχνουν έναν καφέ, στοιχεία θεμελιώδη για την υλοποίηση του τέλειου ροφήματος!

crack_02.jpg

Το μέρος έχει στοιχεία από την jazz μουσική (η τεράστια επιγραφή στην είσοδο του μαγαζιού που αναγράφει “Jazzpoint” το μαρτυράει αυτό άλλωστε) κάτι που εκφράζεται και μέσα από την προσεγμένη διακόσμηση αλλά και όλη την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

crack_03.jpg

 Τώρα στο θέμα… σνακ. To καφέ προσφέρει εκπληκτικά σάντουιτς, από πέστο βασιλικού μέχρι και chicken curry και φυσικά φρεσκότατα cookies και cake όλα τα οποία είναι χειροποίητα.

 

crack_04.jpg

 

 

 

 crack_05.jpg

Μα, δεν φαίνονται πεντανόστιμα;

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόλυτη γαλήνη του πρωινού καθιστούν το τέλειο ξεκίνημα για την –κατά τα άλλα- πολυάσχολη υπόλοιπη ημέρα μου. Είχε δίκιο η Τίνα που με έπεισε για γίνω σήμερα… early bird.

Ig: @firstcrackallday

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

CELEBS

Νικόλαος: Έτσι πέρασε το πρώτο του Πάσχα χωρίς την Τατιάνα Μπλάτνικ

Τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε ο αδερφός του, Παύλος, από την Ανάσταση

CELEBS

Πάσχα 2024: Πού έκανε Ανάσταση η ελληνική showbiz;

Τα ελληνικά νησιά «ψήφισαν» και φέτος oi celebrities