Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο Μεταξουργείο, κορίτσια!

…για ποτό, καφέ, μουσική και γκράφιτι.


Λένα Γρηγορίου

 Tο Μεταξουργείο, μία από τι πιο αντιφατικές γειτονιές του κέντρου. Από τη μία, αυτή η περιοχή είναι ένα από τα νέα hot spots της Αθήνας, με πανέμορφα νεοκλασικά, ψαγμένα μπαράκια, ιδιαίτερα μικρά μεζεδοπωλεία και εναλλακτικά στέκια για όλα τα γούστα. Από την άλλη, είναι μία "γειτονιά" που σε φέρνει αντιμέτωπη με σκληρές εικόνες της πραγματικότητας: εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγοραίος έρωτας, αλισβερίσια ναρκωτικών.

Αυτές οι αντιφάσεις είναι που κάνουν αυτή την περιοχή τόσο ξεχωριστή και τόσο αγαπημένη μου. Γι' αυτό και σημερινή μας βόλτα θα είναι... στα πέριξ της.

Στάση 1η στην Κεραμεικού 110.  Εκεί βρίσκεται ένα πολύ αγαπημένο μου μαγαζί, το οποίο τιμώ δεόντως πολύ συχνά. Ο λόγος για το Καμπεθόν (Cabezon), ένα all day χαλαρό στέκι, που σερβίρει φτηνό καφέ, φτηνά ποτά και ακόμα πιο φτηνά (και νόστιμα) πιάτα. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό και το μεγάλο του ατού είναι η υπέροχη αυλή του, που σε παραπέμπει σε παλιές εποχές: χαλικάκι, φυτά, δένδρα και τα παλιά οικήματα γύρω - γύρω.

Οκ, μπορεί ο καιρός -που έχει αρχίσει να ψυχραίνει- να μην μου επιτρέπει εύκολα να καθίσω έξω, αλλά δεν θα πτοηθώ. Το εσωτερικό του είναι εξίσου όμορφο, ενώ η μουσική του είναι στο κατάλληλο στιλ και -κυρίως-  στην κατάλληλη ένταση για να χαλαρώσω μετά από μία έντονη -εργασιακά- μέρα. Ο κατάλογός του είναι μικρός, αλλά ό,τι κι αν επιλέξεις εδώ είναι νόστιμο και "γενναιόδωρο" ως προς τις μερίδες.

Προσωπικά, θα προτιμήσω -ως συνήθως- την πατατοσαλάτα (must try) και την τηγανιά με το λουκάνικο και τη φέτα και -εννοείται- ότι θα τα συνοδεύσω με ουζάκι Απαλαρίνα -η μοναδική αλλά επαρκής ετικέτα που διαθέτει το Καμπεθόν. Αν πάλι εσύ λατρεύεις τα μπέργκερ, μην διστάσεις να δοκιμάσεις την πρόταση του μαγαζιού. Και μόνο στη θέα του θα ξετρελαθείς!

cabezonnnn.jpg

Η δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι κοντά. Και όταν λέω κοντά, εννοώ πολύ κοντά και συγκεκριμένα ακριβώς απέξω. Την πλαϊνή πλευρά του Καμπεθόν "κοσμεί" ένα από τα πιο όμορφα, πολυφωτογραφημένα και επίκαιρα γκράφιτι όλης της πόλης, το οποίο πρέπει να θαυμάσεις, όχι μόνο για την καλλιτεχνική του αρτιότητα, αλλά -για το "βάθος" του. Και για όλη την "αλήθεια" του, που κρύβεται σε μόλις 16 λέξεις.

Χάζεψέ το, φωτογράφισέ το και κυρίως σκέψου το.   

Σε φιλώ και να …με σκέφτεσαι!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Dressed in white: 7 κομμάτια για να εντάξεις το λευκό στην γκαρνταρόμπα σου αυτή την άνοιξη

Κλασικό και αγαπημένο, το λευκό είναι για ακόμη μια σεζόν τάση και φοριέται δίνοντας φως στις εμφανίσεις μας

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου