Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η κόρη μου, εγώ και ο Άσπρος Λαγός

Στο Fairytale στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Λατρεύω τα μαγαζιά με τη θεματική διακόσμηση, και όταν τα επισκέπτομαι το θεωρώ special έξοδο. Γιατί δεν είναι ότι πας απλά να πιεις έναν καφέ. Σε αυτά τα καφέ/ζαχαροπλαστεία χάνεσαι στη διακόσμησή τους, χαλαρώνεις με τη μουσική τους, μοιράζεσαι την τρέλα τους, νιώθεις σαν να παίζεις σε ταινία του Τιμ Μπάρτον ή σαν να κοιμήθηκες και να ξύπνησες στην Disneyland. 

Μαγεία. Πόσο την χρειάζομαι στη ζωή μου.  

Μαγεία. Αυτό είναι το Fairytale στα δυτικά προάστια που ανήκει στα αγαπημένα μας, μαμάς και κόρης. Με το που περνάς την πόρτα του, μένεις κάπως με το στόμα ανοιχτό, κυρίως εάν είναι η πρώτη φορά. Κυριολεκτικά δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις, τι να δεις, πού να βγάλεις τις πιο ωραίες φωτογραφίες. 

Ένας χώρος άκρως ατμοσφαιρικός, με τον σωστό φωτισμό και τη μουσική που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Άσπρος Λαγός είναι αληθινός, ότι τα παιχνίδια να, τώρα δα θα ζωντανέψουν, και από τις αντίκες θα ξεπηδήσουν αναμνήσεις. 

Δεν χρειάζεται να έχεις παιδί για να έρθεις. Πάρε την παρέα σου και έλα ή βγες μόνη- θα βρεις παρέα και μάλιστα την καλύτερη. Χάρυ Πότερ, Χιονάτη, Αλίκη θα καθίσουν μαζί σου στο τραπέζι και θα μοιραστείτε μια ζεστή σοκολάτα ή καμιά μηλομελοκανελάδα. 

Μην ξεχνάς όμως ότι ήρθες σε ζαχαροπλαστείο. Καλά, τι λέω, δεν πρόκειται να το ξεχάσεις. Θα δεις να περνάνε από δίπλα σου τα τεράστια πιάτα με τις ακόμα πιο τεράστιες μερίδες γλυκών. Εάν κάνεις δίαιτα, απλά μην έρθεις.  

Και ενώ η Ιωάννα θα επιμένει να πάρουμε το Milkshake του ενός κιλού (που είναι για μεγάλη παρέα όπως καταλαβαίνεις) εγώ θα επιμένω στο New York cheesecake και τελικά μας βλέπω να πεθαίνουμε για ένα Death by chocolate.

Το βράδυ θα επιστρέψουμε σπίτι τόσο μα τόσο χορτασμένες. Εικόνες, ήχοι, ήρωες, γλυκά (οκ, και εκατομμύρια θερμίδες) θα έχουν κάνει το απόγευμά μας τόσο ξεχωριστό. Από αυτά τα special.

MikresNyxterinesIstories.jpg

Λίγο πριν κλείσει η δική μου αγαπημένη ηρωίδα τα ματάκια της, θα μου ζητήσει ένα παραμύθι. Όχι, τώρα πια δεν της τα λέω. Τα διαβάζει μόνη της. Θα της δώσω τις "Μικρές Νυχτερινές Ιστορίες" της Kitty Crowther που ξεκινάει έτσι: «Μαμά, πες μου τρεις ιστορίες» και συνεχίζεται υπέροχα. 

Θα της κρατήσω όμως κρυφό ότι το διάβασα κι εγώ χθες το βράδυ στο κρεβάτι μου. Και ξέρεις τι όμορφα που κοιμήθηκα μετά; Πόσο παιδί είμαι τελικά και πόσο μου αρέσει.     

Info: 
*Fairytale: Ν.Τρυπιά 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2582341

*Το βιβλίο «Μικρές Νυχτερινές Ιστορίες» της Kitty Crowther έχει μεταφραστεί από την Ξένια Καλογεροπούλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.     

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;