Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πούντο πούντο το δακτυλίδι;

Στο Γκάζι απόψε θα το βρω!



Κάθε χρόνο τα ίδια. Καμία βελτίωση δεν σημειώνω στα θεατρικά. Τι κάνω; Κάθε Οκτώβριο που ξεκινά η σεζόν εντοπίζω τα έργα που θέλω οπωσδήποτε να δω.

Από μέσα μου ξέρω πως ούτε τα μισά θα καταφέρω. Και αυτό όμως θα είναι μια μεγάλη προσωπική επιτυχία. 

Χα, τώρα, πότε φτάνει Πάσχα, βρε παιδιά, και δεν έχω καταφέρει ούτε και αυτά τα μισά να δω, πείτε μου. Και κάπως έτσι χάνω τις καλύτερες παραστάσεις. Απλά. 

Για καλή μου όμως τύχη πολλές από τις καλές παραστάσεις παίζονται για δεύτερη χρονιά. Γιατί ο Θεός με αγαπάει. Και μερικά έργα μάλιστα ενώ ξεκινάνε «για λίγες μόνο παραστάσεις», με την τόση ανταπόκριση που έχουν, παίρνουν παράταση. Ευλογία.  

daktylidi_mesa.jpg

Κι έτσι αυτή η Τρίτη θα με βρει στο Γκάζι να παρακολουθώ μία από τις παραστάσεις που θέλω πολύ: Το δακτυλίδι της μάνας, στο Tempus Verum І Εν Αθήναις, από τους C. For Circus που γιορτάζουν τα 10 χρόνια της κοινής τους πορείας. Λέγεται μάλιστα ότι αυτή είναι η πιο αισιόδοξη παράστασή τους.  

Γιατί εννοείται ότι πριν πάω να τη δω, έχω μελετήσει. Έτσι πάμε θέατρο, ανενημέρωτες; Για αυτό θα σου πω κάποια πράγματα για την υπόθεση, μήπως σου κάνει κλικ και τελικά βρεθούμε να καθόμαστε δίπλα-δίπλα.

Παραμονή Χριστουγέννων. Σε μία καλύβα κοντά στο δάσος ζει μία φτωχή οικογένεια: η μάνα και οι δυο της γιοι. Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο Ποιητής, βαριά άρρωστος, γνωρίζοντας πως έχει πλέον λίγη ζωή μέσα του, νοσταλγεί τα απάτητα βουνά του τόπου του, τους θρύλους της οικογένειάς του, τις Νεράιδες του Βουνού. Ταξιδεύει με τη φαντασία του κοντά τους, για να τον συντροφεύσουν στις τελευταίες του στιγμές και καρτερά να “σβήσει” στην ποδιά της αγαπημένης του. H μητέρα του, για να τον σώσει, αποφασίζει να πουλήσει τη μοναδική περιουσία της οικογένειας, το δαχτυλίδι που έδωσαν κάποτε οι μοίρες στους προγόνους της, αν και γνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση είναι καταραμένη...

Το έργο έχει ιστορία πίσω του καθώς “Το δαχτυλίδι της μάνας” (1898) του Γιάννη Καμπύση είναι θεατρικό έργο, γραμμένο σε ντοπιολαλιά, κι εμπνέεται απ’ τη ζωή του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. 

Έχω την αίσθηση ότι οι C.for Circus θα με κάνουν να βγω από το θέατρο άλλος άνθρωπος. Και να σκεφτώ για άλλη μια φορά πόσο τυχερή είμαι που μου δίνεται αυτή η ευλογία: Να είμαι θεατής. Συνένοχος. Και συμμέτοχος. 

Τι λες; Έρχεσαι μαζί μου;

daktylidi1_mesa.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
25, 26, 30 Δεκεμβρίου &1 Ιανουαρίου στις 22.15

Παραστάσεις έως τις 15 Ιανουαρίου

Tιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ μειωμένο

Διάρκεια: 70 λεπτά

Κρατήσεις θέσεων: 210 3425170, 6948298063

Tempus Verum І Εν Αθήναις: Ιάκχου 19, Γκάζι

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

CELEBS

Νικόλαος: Έτσι πέρασε το πρώτο του Πάσχα χωρίς την Τατιάνα Μπλάτνικ

Τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε ο αδερφός του, Παύλος, από την Ανάσταση

CELEBS

Πάσχα 2024: Πού έκανε Ανάσταση η ελληνική showbiz;

Τα ελληνικά νησιά «ψήφισαν» και φέτος oi celebrities