Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H πρώτη Παρασκευή της χρονιάς=Η πρώτη ταινία της χρονιάς

Η Κέλλυ πάει το πρώτο σινεμά της χρονιάς!


Κέλλυ Νόβακ

Επεισοδιακά «έφυγε» το 2018, επεισοδιακά «μπήκε» το 2019. Γι’ αυτό ακριβώς, την πρώτη Παρασκευή του έτους, θέλω να την περάσω αναίμακτα, με τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάνοντας μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες: να πάω στον κινηματογράφο!

Pixel

Θέλω λοιπόν, η αναίμακτη αυτή Παρασκευή να περάσει… «κόζικα» σε ένα όμορφο κινηματογράφο, απολαμβάνοντας, αυτό που ελπίζω να είναι, μια καλή ταινία. Την πρώτη ταινία της χρονιάς για την ακρίβεια!

Που θα πάω ακόμη δεν ξέρω, αλλά γνωρίζω ποια ταινία θέλω να δω! Στους κινηματογράφους παίζεται η νέα ταινία του Clint Eastwood, “The Mule” ή αλλιώς «Το Βαποράκι», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος.

Pixel

O βραβευμένος με 4 Όσκαρ, σκηνοθέτης και ηθοποιός επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, και βρίσκεται μπροστά και πίσω από την κάμερα. Για την καινούργια του ταινία, ο Eastwood σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, μετά το επιτυχημένο Gran Torino.

Η ταινία η οποία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, επικεντρώνεται στον 88χρονο Earl Stone ο οποίος μένει άνεργος, αφού η επιχείρησή του χρεοκοπεί. Αναγκάζεται λοιπόν, να δουλέψει ως οδηγός, μια δουλειά φαινομενικά απλή. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Earl γρήγορα γίνεται μέρος της… νέας αυτής «επιχείρησης» μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το «μεγάλο κεφάλι» της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη ενώ έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές, όποτε είμαι σχεδόν βέβαιη ότι η… αναίμακτη αυτή Παρασκευή θα είναι μόνο επεισοδιακή στην μεγάλη οθόνη!

Μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ακριβώς αυτό που έχω ανάγκη!

Kεντρική φωτό: Myke Simon / Unsplash

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν