Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στα γνώριμα μέρη

Η Κέλλυ απολαμβάνει μια όμορφη βραδιά «εκ του ασφαλούς»


Κέλλυ Νόβακ

Μου αρέσει η «ασφάλεια». Να έχω δηλαδή ανθρώπους δίπλα μου που εμπιστεύομαι και που no matter what ξέρω ότι θα κάνουν τα πάντα για εμένα και το αντίστροφο. Το ίδιο έχω και με συγκεκριμένα μέρη στην πόλη. Από μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια, ακόμη και γειτονιές που όταν επισκέπτομαι ξέρω ότι θα νιώσω οικεία και ότι θα περάσω καλά. No matter what.

Pixel
Pixel

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν, παρέα με την ομάδα του Allyou, βρήκαμε αυτό το μέρος. Αυτό το στέκι, αν θες, που κάθε φορά που πάω, ξέρω ότι θα περάσω καλά. Και θα φάω ακόμη καλύτερα!

Στο "Άμα λάχει στης Νεφέλης" (Καλλιδρομίου 69) είχα πάει πριν πολλά χρόνια με φίλους. Αλλά ήταν όταν βγήκαμε «σχολική εκδρομή» με την παλιά ομάδα του αγαπημένου Allyou, όπου το αγάπησα πραγματικά. Να ήταν οι γοητευτικές αφηγήσεις της «Μαμάς Μελίνας»; Να ήταν οι… αινιγματικές μαντινάδες του Μπάμπη; Τα σοφά πάντα λόγια της Μαρίας (ακόμα και μετά από πολλή τσικουδιά); Σίγουρα ήταν όλα αυτά, plus το εκπληκτικό φαγητό και το όμορφο περιβάλλον.

Το φαγητό έχει ξεκάθαρα επιρροές από την κρητική κουζίνα, με ένα twist πιο σύγχρονων γεύσεων. Όπως και να έχει οι εξαιρετικά προσεγμένοι μεζέδες είναι πεντανόστιμοι και το κρασί ευκολόπιοτο. Στο τραπέζι πάντως, πάντα θα υπάρχουν τα σιουφιχτά, μια ποικιλία κρεατικών (γιατί είναι πάντα άψογα ψημένα στα κάρβουνα), τα εκπληκτικά μανιτάρια στο τηγάνι με θυμάρι και τα αυγά με απάκι. Και φυσικά, αν υπάρχει και κάποιος κρητικός στην παρέα, η τσικουδιά θα ρέει άφθονη!

Τα καλά νέα με την περίπτωση του Άμα λάχει, είναι ότι ο λογαριασμός είναι μέσα στο budget όλης της παρέας (και του μέσου Έλληνα), οπότε ξέρουμε ότι δεν θα αδειάσουν τα πορτοφόλια μας σε περίπτωση που θελήσουμε να φάμε και κανά γλυκάκι (βλ. το εκμέκ θα πάρουμε να ξέρεις –είναι θεϊκό)!

Και αυτό είναι το μυστικό για την καλή ζωή. Άνθρωποι και μέρη που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και ο εαυτός σου! Τώρα και ένα σφηνάκι τσικουδιά σίγουρα θα σε βοηθήσει σ’ αυτό…

Cheers xx

Κεντρική φωτό: Instagram @stellakarabakaki

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών