Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Galaxy-ακή Πέμπτη!

Με hot ποτάκι στο hot κέντρο της πόλης


Λένα Γρηγορίου

      ... Έτσι κι αλλιώς, το'χουμε πολύ ... προχωρήσει το θέμα με τις προσωπικές αποκαλύψεις και εξομολογήσεις. Ας σου κάνω, σήμερα,  άλλη μία προσωπική αποκάλυψη: Ως γνήσια "κοσμοφοβική", έχω -εδώ και πολύυυ καιρόοο- αντικαταστήσει τις σαββατιάτικες εξόδους μου με αυτές της Πέμπτης, μίας ημέρας δηλαδή που όλα κινούνται σε χαλαρότερους ρυθμούς, όχι σε σχέση με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, αλλά σε σχέση με το πόσο μπορείς να τα απολαύσεις, λόγω πολυκοσμίας. Θέατρα, events, εκθέσεις, bars, όλα μπορείς να τα απολαύσεις τις Πέμπτες, χωρίς να στριμώχνεσαι και χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις (με τις ώρες) στην ουρά.

 

galaxy-bar-athens-by-marilena-salamanou.jpg

Αυτή την Πέμπτη, λοιπόν, θα κατέβω στο (καρα)κέντρο της (όμορφης) πόλης μας και θα απολαύσω ένα από τα πιο hot πράγματα που εδώ και μέρες πολλές ονειρεύομαι να κάνω με την ησυχία μου.   

Φεύγω, λοιπόν, από το γραφείο, μπαίνω στο δικό μου ...γαλαξία και κατευθύνομαι προς  έναν άλλο... γαλαξία: το Galaxy!  Είναι "κρυμμένο"  στη πιο  πολυσύχναστη στοά στη Σταδίου (στον αριθμό 10) αναφέρομαι, σχεδόν απέναντι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικό ποτάδικα της Αθήνας, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1970.  

Το μαγαζί  αυτό το αγαπώ.  Από ποζεριά μηδέν, από ουσία και -κυρίως- από καλά αυθεντικά ποτά, δέκα με τόνο. Μια μεγάλη μπάρα σε όλο το μήκος του μαγαζιού και ακριβώς από πίσω μία πλούσια κάβα αλλά και εκατοντάδες φωτογραφίες από επώνυμους που κατά καιρούς τα έχουν τιμήσει δεόντως, όπως ο Τσαρούχης, ο Γκάτσος και ο Παπάζογλου. Το clue του μαγαζιού, όμως, βρίσκεται ανάμεσα στην μπάρα και την κάβα και ακούει στο όνομα κύριος Γιάννης. Πρόκειται για τον barman του Galaxy, τον πιο Old-school barman της Αθήνας, που θα σου προτείνει και έπειτα θα σου σερβίρει από τα πιο καθαρά ποτά που μπορείς να απολαύσεις στην πρωτεύουσα, με τη συνοδεία μικρών ποικιλιών (τυριά, αλλαντικά, φρυγανίτσα με ελιές, γραβιέρα, μουστάρδα, ρώσικη, ακόμα και ροκφόρ)!  Εκτός από τον... Τσαρούχη, τον Γκάτσο, τον Παπάζογλου, στο Galaxy μπορείς να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου με πολλούς γνωστούς Αθηναίους, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια καλλιτεχνών. Κι επειδή το μέγεθός του δεν ενδείκνυται για... Σαββατόβραδα, σήμερα είναι η ιδανική μέρα για να με ακολουθήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του