Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Μεγάλη Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη και τετακέ μέσα μας

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός  πόλης


Ρόμυ Μελάνι

Μεγάλη Δευτέρα η Λένα εκ Σάμου κάνει τα θαλασσινά της γούστα και βρίσκεται ξυπόλητη στη Βουλιαγμένη, ν' αδειάζει και να ξαναγεμίζει μπαταρίες. Αργότερα πετάγεται στον Κεραμικό. Παίρνει περπατητά την Πλαταιών και κάνει  στάση  στην αυλή του Καφενείου Sabir. Για τσιπουράκια. Και τρομερούς μεζέδες. «Είναι ωραίο να αισθάνεσαι ότι ανήκεις ή πως θες ν ανήκεις σε αξίες» μας σιγοψιθυρίζει κι εμείς συμφωνούμε.

Mεγάλη Τρίτη η Μελίνα στο σεργιάνι της στο Σύνταγμα συναντά τον πιο διάσημο Ιάπωνα συγγραφέα, τον Χαρούκι Μουρακάμι. Μαγεύεται με το βιβλίο του IQ84 που ναι τόσο μυστηριώδες, συναρπαστικό, ερωτικό, ατμοσφαιρικό όσο της χρειάζεται… Κατευθύνεται  στην Πλατεία Καρύτση,  στο Ale Blues  όπου μ' ένα μεγάλο μεγάλο καφέ βρίσκει το κέντρο της και την ηρεμία της.

Μεγάλη Τετάρτη η Ρόμυ με το backpack της φορώντας sneakers,  πίνει sweet sherry Oinoscent της οδού Βουλής και μοιράζεται urban ιστορίες πίστης, πλατωνικών ερώτων κι αφοσίωσης με την κολλητή της. Βίωμα σαν πρόλογος  στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο που θα παρακολουθήσει, βασισμένο στη ζωή της Μαρίας Μαγδαληνής στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Μεγάλη Πέμπτη η Δήμητρα προσγειώνεται σε μια παραμυθένια γωνιά-εργαστήρι, που έχει δημιουργήσει μία αγαπημένη συνάδελφος με πολλά χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ της διακόσμησης και της οργάνωσης γάμου και βάφτισης, η Βάλια Νούσια. Εκεί λέει θα ανακαλύψεις όλα εκείνα τα σπάνια δωράκια που με κέφι, μεράκι και αγάπη δημιουργεί συνεχώς για τους λιλιπούτειους φίλους μας.   
 
Μεγάλη Παρασκευή ο Νίκος ακούει καμπάνες κι ανηφορίζοντας φθάνει στο Λυκαβηττό. Στους Αγίους Ισιδώρους. Για να προσκυνήσει και να μπει στο πνεύμα της ημέρας. Γυρνώντας  σπίτι ακούει το «Personal Jesus» των Depeche Mode. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η δύναμη του ανθρώπου είναι τεράστια.

Μεγάλο Σάββατο και Καλό Πάσχα αγόρια και κορίτσια με τη όλη σημασία της κίνησης της εβραικής λέξης «πεσάχ». Σημαίνει «περνώ», «προσπερνώ», «κινούμαι». Να λέτε μεγάλα ναιιιι στις προκλήσεις, τις βόλτες, τις εξόδους, το Πέρασμα από την default ζωή σ εκείνη που ονειρεύεστε, με όσα αναχώματα κι αν αυτό συνεπάγεται (η ελευθερία προϋποθέτει ωριμότητα)!
«Your own personal Jesus!». FIN! που λέει κι ο Νίκος μας! Καλή Ανάταση!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση