Skip to main content

DO IT YOURSELF

Σουτιέν: σωστό νούμερο

Πώς να επιλέξεις σωστό νούμερο σουτιέν. Ο απόλυτος οδηγός


Κέλλυ Νόβακ

Πολλές είναι οι γυναίκες που -ακόμα και σε μεγάλη ηλικία- δεν γνωρίζουν ή δεν αγοράζουν το σωστό μέγεθος σουτιέν. Και αυτό γιατί, ενώ μπορεί να γνωρίζουν το μέγεθός τους, από μάρκα σε μάρκα οι φόρμες διαφοροποιούνται.

Πώς να επιλέξω σωστό νούμερο σουτιέν;

Για τον λόγο αυτό, με τα παρακάτω tips θα σε κατευθύνω σωστά, ώστε σε καμία περίπτωση να μην αμφιβάλλεις εάν το σουτιέν που επέλεξες είναι και το κατάλληλο!

• Δοκίμασε το σουτιέν στην τελευταία διαβάθμιση του κουμπώματος: Τα σουτιέν, είτε με το πλύσιμο, είτε με την χρήση, έχουν την τάση να ξεχειλώνουν. Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα, δοκίμασέ το στην τελευταία διαβάθμιση του κουμπώματος και φρόντισε να σου ταιριάζει άψογα.

• Όταν σηκώνεις τα χέρια σου, το σουτιέν δεν πρέπει να κουνιέται: Σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου και δες εάν το σουτιέν σου μετακινείται. Εάν ναι, τότε το μέγεθος είναι είτε πολύ μεγάλο, είτε πολύ μικρό.

• Το ενδιάμεσο σημείο του σουτιέν σου, ανάμεσα στα δύο στήθη πρέπει να είναι πάντα επίπεδο με το στέρνο σου: Ακούμπησε στο σημείο αυτό και δες εάν το σουτιέν σου κουνιέται λίγο ή πολύ. Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε πρέπει να αγοράσεις το σουτιέν ένα νούμερο μεγαλύτερο.

• Εάν το σουτιέν αφήνει σημάδι στους ώμους τότε χρειάζεσαι μεγαλύτερο νούμερο: Εάν τα λουράκια του σουτιέν «ζορίζονται», τότε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις μεγαλύτερο μέγεθος σουτιέν για καλύτερη στήριξη.

• Χρειάζεσαι μεγαλύτερο μέγεθος σουτιέν, εάν η μπανέλα σε ενοχλεί: Εάν το σίδερο της μπανέλας ενοχλεί το στήθος σου, τότε σημαίνει ότι έχεις πάρει μικρό μέγεθος. Απέφυγέ το, αγοράζοντας ένα μεγαλύτερο.

• Το στήθος δεν πρέπει να προεξέχει ή να είναι μικρότερο από τα cups: Εάν τα cups δείχνουν να τσαλακώνονται ή το στήθος να προεξέχει από αυτά, τότε χρειάζεσαι ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

DO IT YOURSELF

5 κατηγορίες εσωρούχων στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Must-haves που πρέπει να αποκτήσεις στη συλλογή σου.

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;