Skip to main content

FASHION TRENDS

Γιατί το να περιορίσεις τα ψώνια σε μεγάλες αλυσίδες σε μεταμορφώνει σταδιακά στη fashionista που πάντα ήθελες να γίνεις

Όλα όσα αλλάζουν κάθε φορά που απορρίπτεις ακόμη μια αμφίβολη αγορά σε high street αλυσίδες.



Οι ταχύτατοι ρυθμοί της ζωής μας, όπως και το περιορισμένο τις περισσότερες φορές budget, είναι ο βασικός λόγος που εδώ και ολόκληρες δεκαετίες ντυνόμαστε σχεδόν αποκλειστικά με ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια που κατασκευάζουν high street αλυσίδες. Η επιλογή αυτή ως προς την εμφάνισή μας έχει σαν αποτέλεσμα την όλο και αυξανόμενη ομοιογένεια στο street style – πόσες φορές μας έχει τύχει άλλωστε να μπούμε στο μετρό και να φοράμε ακριβώς το ίδιο outfit με ένα άλλο άτομο; – αλλά και την υπέρογκη αύξηση των κερδών σε αυτές τις αλυσίδες, που οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη ανισότητα στον κόσμο. Ο σταδιακός περιορισμός αυτών των αγορών, με αντικατάστασή τους από vintage και second hand κομμάτια, ή από άλλα μικρότερων παραγωγών, αποτελεί πλέον το κλειδί για πιο ηθική κατανάλωση, ενώ μπορεί να μας μεταμορφώσει στη fashionista που πάντα θέλαμε να γίνουμε σε σύντομο διάστημα. Κι αν δεν σε πείθουμε ως τώρα, ακολουθούν μερικά επιπλέον επιχειρήματα για να το σκεφτείς καλά την επόμενη φορά που θα βγεις για ψώνια.

Υποστηρίζεις την τοπική οικονομία

Απορρίπτοντας τις μεγάλες αλυσίδες και στηρίζοντας μικρότερα καταστήματα και βιοτεχνίες, συμβάλλεις στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονώνεις την τοπική οικονομία και δίνεις κίνητρο σε νέους σχεδιαστές και επαγγελματίες του ρούχου και του αξεσουάρ για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Μειώνεις το οικολογικό σου αποτύπωμα

Τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων μόδας έχουν γιγαντιαίες αλυσίδες εφοδιασμού, μεταφέροντας προϊόντα από την άλλη άκρη του κόσμου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα, σε εποχές που ξέρεις ότι δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Στηρίζοντας μικρότερα, εγχώρια καταστήματα και εταιρείες, αυτό το αποτύπωμα μειώνεται, ενώ το πιο πιθανό είναι να βρεις και προϊόντα με λιγότερες συσκευασίες λόγω της περιορισμένης κίνησής τους.

Υψηλότερης ποιότητας και μοναδικά προϊόντα

Απορρίπτοντας τις high street αγορές επενδύεις σε αυτές μοναδικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων που δεν μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν και που διαρκούν περισσότερο.

Απολαμβάνεις εξατομικευμένη εξυπηρέτηση

Οι αγορές σε high street μαγαζιά είναι συνήθως απρόσωπες και σπάνια λαμβάνεις τη βοήθεια που ενδεχομένως να ζητήσεις σε κάτι. Αντίθετα, επιλέγοντας ένα μικρό κατάστημα απολαμβάνεις μια πιο εξατομικευμένη και προσεγμένη εμπειρία αγορών, που σε γεμίζει με συμβουλές και σχόλια που χρειάζονται όταν επιλέγεις ένα καινούριο κομμάτι στη γκαρνταρόμπα σου.

Επενδύεις σε μακροχρόνιες σχέσεις

Είτε με τους τοπικούς καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, είτε με τα ίδια τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγεις, σταματώντας τις αγορές σε high street καταστήματα επενδύεις σε μακροχρόνιες σχέσεις που αλλάζουν τον τρόπο που προσεγγίζεις το στυλ σου προς το καλύτερο. Άσε που έχεις καλύτερη εξυπηρέτηση, εκπτώσεις και ειδικές προσφορές!

Γίνεσαι πιο δημιουργική

Όταν σταματάς τις αγορές από αλυσίδες, επενδύεις σε ακριβά κομμάτια που κρατούν μια ζωή ή σε vintage θησαυρούς που δεν διαθέτει κανένας άλλος. Η μείωση των κομματιών που αγοράζεις έρχεται φυσικά, καθώς δαπανάς πλέον περισσότερα χρήματα για κάθε ένα από αυτά, όμως ταυτόχρονα γίνεσαι πιο δημιουργική ως προς τον τρόπο που τα συνδυάζεις, για να τους δίνεις δεύτερη και τρίτη ζωή με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό είναι κάτι που μόνο μια πραγματική fashionista μπορεί να πετύχει!

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

Προτεινόμενα

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).