Skip to main content

FASHION TRENDS

6 denim τάσεις σου κλείνουν το μάτι για το 2024!

Βάλε στην γκαρνταρόμπα σου τις πιο hot denim γραμμές για φέτος! 



Μια αίσθηση ρεαλισμού πρωταγωνιστεί στις πρόσφατες συλλογές πασαρέλας, με έμφαση στα βασικά της καθημερινότητας που μαζί λειτουργούν ως δομικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας. 

Αυτό αποδείχθηκε στις επιδείξεις μόδας φθινόπωρο/χειμώνα 2023-4 στο Παρίσι, όταν η Kaia Gerber άνοιξε το σόου του Valentino, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και ένα ίσιο, ψηλόμεσο τζιν. Το σημαντικό ήταν ότι μια από τις πιο viral εμφανίσεις της υψηλής ραπτικής για το 2024 δεν ήταν ένα φόρεμα αλλά ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε για να μοιάζει με το απλό μπλε τζιν που κρέμεται μέσα στη ντουλάπα σου.

Για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2024, οι σχεδιαστές συνέχισαν να έχουν μια ανανεωμένη προσέγγιση στο καθημερινό ντύσιμο, με λεπτές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και προσεγμένες σιλουέτες που χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ένα πολυτελές touch ακόμα και στα πιο πρακτικά αντικείμενα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα και για το τζιν, το οποίο, σε γενικές γραμμές, παρέμεινε πιστό στα κλασικά στυλ που έχουν αποδειχθεί δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ξέκλεψαν μια αίσθηση καινοτομίας από άλλα fashion items για να τους δώσουν μια φρέσκια ματιά! Αν σκέφτεσαι να προσθέσεις κάτι καινούργιο στη συλλογή σου δεν έχεις παρά να δεις παρακάτω τις πιο hot νέες τάσεις που θα επηρεάσουν τα ootd τους επόμενους 12 μήνες.

Σκούρο τζιν 

Οι βαθιές indigo αποχρώσεις δίνουν πάντα στο τζιν μια πιο πολυτελή εμφάνιση, και αρκετοί σχεδιαστές παρουσίασαν τζιν με ξεχωριστά σκούρα χρώματα. Η Gucci, η Miu Miu και ο Helmut Lang πρωτοστατούν σε αυτή την τάση και είναι ενδιαφέρον που αρκετοί πρωτοκλασσάτοι της πασαρέλας έφτιαξαν κομμάτια σε μια περιορισμένη χρωματική παλέτα από midnight blue και camel.

90s ίσιο

Τα straight τζιν σε ανοιχτές denim αποχρώσεις είναι γνωστά από την Kate Moss ή την Carolyn Bessette-Kennedy στις αρχές της δεκαετίας του '90 και είναι τάση για αρκετές σεζόν τώρα. Αυτό θα παραμείνει το αγαπημένο κομμάτι των μινιμαλιστών για το 2024 αλλά και μετά. Προτίμησε κομμάτια με ελαφρώς πιο φαρδύ μπατζάκι, καθώς και άλλα με σημεία ενδιαφέροντος τις λεπτομέρειες στη ζώνη.

Denim shorts

Τα σορτς ήταν μια βασική τάση για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024, καθώς οι ποδόγυροι ανέβηκαν αρκετά σε brands όπως Prada, Versace, Miu Miu και άλλα, και ήταν ένα σημαντικό μέρος της νέας εμφάνισης Gucci υπό τη διεύθυνση του Sabato de Sarno. Εμφανίστηκαν σε μια σειρά από σιλουέτες και κατασκευές με χαρακτηριστικά τις φαρδιές τζιν βερμούδες του Valentino και παντελόνια micro indigo-wash του Alexander McQueen. Και τα δύο έφεραν μαζί ταιριαστά τζιν σακάκια, που εντάξει ίσως να μη φορέσεις στην παραλία! 

Το φαρδύ τζιν

Το wide leg τζιν δεν είναι μια νέα σιλουέτα για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024, ωστόσο οι αναλογίες έχουν γίνει ακόμη πιο έντονες, με τζιν που θυμίζουν αντρικά denim αλλά σταματούν γύρω από τον αστράγαλο. Ο Jonathan Anderson τελειοποίησε αυτή τη γραμμή για τον οίκο Loewe, με εξαιρετικά μακριά, jumbo τζιν που διπλώνουν πάνω από άκρως θηλυκές μπαλαρίνες. Συνδύασε με μεγάλα πλεκτά για ένα up to date αποτέλεσμα. 

Πιέτες 

Στις πιέτες ορκίζονται οίκοι όπως Gucci, Tibi και Toteme, με τις τσακίσεις να έχουν τον πρώτο λόγο κάνοντας τα καθημερινά τζιν να φαίνονται πιο formal και προσεκτικά κατασκευασμένα. Σε συνδυασμό με γυαλιστερά brogues και πουκάμισα, η στολή αυτή διεκδικεί επίσημα τη θέση του καθημερινού office look σου για το 2024.

Το τζιν πέταλο

Η σιλουέτα πέταλο κερδίζει σιγά σιγά έδαφος από τότε που η Alaïa την συμπεριέλαβε στη συλλογή της για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 και έχει ένα ασυνήθιστο κυρτό σχήμα που προεξέχει από το ισχίο και λεπταίνει στον αστράγαλο με τρόπο που μοιάζει με μπανάνα. Το πέταλο έχει την ικανότητα να φαίνεται χαλαρό και εκλεπτυσμένο. Αναφέρεται σε vintage στυλ, αλλά δείχνει μοντέρνο. Είναι ένα στυλ που διχάζει είτε το αγαπάς είτε το μισείς, ωστόσο, μάλλον πρόκειται για το απόλυτο μπεστ σέλερ της σεζόν!  





Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη