Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν ο ρομαντισμός συναντάει την urban αισθητική

Δες το εντυπωσιακό fashion show της συλλογής H&M Studio από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού!


Κέλλυ Νόβακ

Θεωρώ πολύ σημαντικό για ένα brand που δημιουργεί κατά κύριο λόγο, ρούχα μαζικής παραγωγής, να έχει «πραγματική» επαφή με τη μόδα. Η Η&Μ είναι ένα τέτοιο brand. Το γεγονός ότι έχει την δική της δημιουργική και σχεδιαστική ομάδα, η οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο και μια νέα συλλογή, λέει πολλά. Και ακόμη περισσότερα «είπε» η πρόσφατη παρουσίαση της νέας της συλλογής H&M Studio για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Αρχικά, να σου τονίσω, ότι η Η&Μ είναι μια ακόμη εταιρία που ακολουθεί και αυτή το concept που και άλλα brands/σχεδιαστές ακολουθούν εδώ και κάποιο καιρό (βλ. Tom Ford, Tommy Hilfiger, Burberry κ.ά.), αυτό του “see-now-buy-now”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από την στιγμή που γίνεται η παρουσίαση της συλλογής, αυτή γίνεται διαθέσιμη αμέσως και στο κοινό. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις μια ολόκληρη σεζόν, για να αποκτήσεις και εσύ τα ρούχα της συλλογής.

«Διαθέτοντας τη συλλογή απευθείας προς πώληση, σηματοδοτείται μια νέα εποχή στον χώρο της μόδας δίνοντας βάρος στην άμεση επικοινωνία που μπορούμε να έχουμε με τους πελάτες μας μέσα από μια συλλογή ‘see now – buy now’. Οτιδήποτε μας φέρνει πιο κοντά στους πελάτες μας και κάνει τη μόδα ακόμα πιο προσβάσιμη είναι πολύ θετικό», λέει η Pernilla Wohlfahrt, Επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της H&M. 

Όσον αφορά λοιπόν, την συλλογή και το εντυπωσιακό fashion show στο Παρίσι: Άλλο ένα “καινούργιο” για το brand, ήταν το γεγονός ότι στην πασαρέλα της επίδειξης, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τα ανδρικά κομμάτια της συλλογής.

Για την επίδειξη λοιπόν, η τεράστια τσιμεντένια έκταση του επιβλητικού Tennis Club de Paris μεταμορφώθηκε σε έναν ζεστό, ελκυστικό χώρο που μετέφερε μηνύματα αγάπης και ενότητας. Παρόντες ήταν προσκεκλημένοι όπως οι Nicki Minaj, Alexa Chung, Lucky Blue Smith, Clémence Poésy και Sasha Lane που απόλαυσαν αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα. 

Στην πασαρέλα, δεν έλειπαν σαφώς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, διάσημα μοντέλα όπως οι Gigi και Bella Hadid, Adwoa Aboah, Amber Valletta, Jordan Barrett και Luis Borges.

Το θέμα όμως είναι τα ρούχα. Η γενικότερη αίσθηση της συλλογής βρίσκεται στην χρυσή τομή που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις κομψές γραμμές και τα αθλητικά ρούχα. Μια συλλογή, με ρούχα τα οποία θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως “ρομαντικά με streetwear αισθητική”. Τα μάλλινα κομμάτια με καθαρές γραμμές συνδυάζονταν άψογα με λεπτά πλεκτά, ογκώδη μεταξωτά και ημιδιάφανο νάιλον, ενώ βολάν και πινελιές έντονου ροζ πρόβαλαν πάνω σε μονόχρωμα άνορακ και ανανεωμένα πέδιλα πεζοπορίας.  

«Με αυτή τη συλλογή θέλουμε να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα αγάπης. Υπάρχουν μερικά κομμάτια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τη λέξη, κάτι σαν πολύγραφος και σαν μία συνεχής υπενθύμιση του τι είναι σημαντικό. Επικρατεί η αίσθηση ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε όλοι θετικά συναισθήματα και σκέψεις στη ζωή μας», λέει η Pernilla Wohlfahrt. 

Μετά το τέλος της επίδειξης μόδας, οι πάνω από 800 παρευρισκόμενοι καλεσμένοι – μαζί με ένα παγκόσμιο κοινό που έβλεπε το show ζωντανά μέσα από το studio.hm.com και μέσω VR στο κανάλι YouTube της H&M – απόλαυσαν ένα εκρηκτικό performance από το δημοφιλή τραγουδιστή/τραγουδοποιό The Weeknd, που τραγούδησε επιτυχίες όπως τα Starboy, Can’t Feel My Face και I Feel It Coming. 

Για το show στο Παρίσι, στήθηκε επίσης ένα διαδραστικό pop-up κατάστημα, ενώ πελάτες απ' όλο τον κόσμο μπορούσαν συγχρόνως να αγοράσουν τη συλλογή online στο hm.com. Η συλλογή θα διατίθεται επίσης σε περίπου 180 επιλεγμένα καταστήματα από σήμερα.

Απόλαυσε παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της συλλογής!
 


 

Την Τετάρτη το βράδυ, είχαμε και εμεις την ευκαίρια να απολαύσουμε live το show στο Παρίσι, αλλά και να δούμε ένα preview της συλλογής, στο showroom της H&M!
 

dt_hm_studio_ss_01.jpg dt_hm_studio_ss_02.jpg dt_hm_studio_ss_03.jpg 

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι