Skip to main content

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde



Η Gigi Hadid επανενώθηκε με τη Miu Miu για την καμπάνια τσαντών της ιταλικής μάρκας μόδας για το 2024. Οι εικόνες παρουσιάζουν το μοντέλο που αγκαλιάζει το στυλ της δεκαετίας του 1930 με απαλή χρωματική παλέτα και σουρεαλιστική αισθητική, που γιορτάζει την πεμπτουσία της τσάντας matelassé – η matelassé διαθέτει ένα μοναδικό στυλ χειροτεχνίας, όπου τα πάνελ διπλασιάζονται με βάτα και ελαστικό ύφασμα και στη συνέχεια καπιτονεύονται.

Η καμπάνια αναδεικνύει τις τσάντες Wander και Arcadie, με τη Hadid να ξεχωρίζει παράλληλα με τις εμβληματικές τσάντες. Φωτογραφημένες από τον Steven Meisel, οι εικόνες θυμίζουν τον πρωτοπόρο φωτογράφο Yevonde, του οποίου το πρωτοποριακό έργο διακρίνεται για τη χρήση λεπτών χρωμάτων, τις σουρεαλιστικές ρυθμίσεις και τη χρήση υφασμάτων και φυλλωμάτων στα πορτρέτα. Τα γραφικά αποτίουν φόρο τιμής με τη χρήση κορεσμένων αποχρώσεων και λεπτών παστέλ.

Οι τσάντες, που κουβαλάει και κρατάει απαλά η Hadid, είναι το επίκεντρο της καμπάνιας. Οι τσάντες Arcadie και Wander συνδυάζουν κλασικές αποχρώσεις καραμέλας και κονιάκ με έντονο πορτοκαλί, και εντυπωσιάζουν στις εικόνες. Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Edward Quarmby, η καμπάνια εμπνέεται από το παρελθόν ενώ αγκαλιάζει το μέλλον.

Η Hadid έχει κάνει το μοντέλο για τη Miu Miu στο παρελθόν. Η περσινή καμπάνια του 2023 εμπνεύστηκε από έναν άλλο κορυφαίο καλλιτέχνη. Η Margaret Keane, γνωστή για τους πίνακές της με γυναίκες, παιδιά και ζώα, που συχνά αναφέρονται ως «μεγάλα μάτια», ήταν η πηγή της προσέγγισης της Meisel στις φωτογραφίες της καμπάνιας του 2023.

Πέρυσι, η Hadid σχολίασε την επικεφαλής της Miu Miu, Miuccia Prada, αποκαλώντας την «μια από τις πιο εμπνευσμένες και εμβληματικές γυναίκες στον κόσμο - επειδή εξερευνά όλες τις αγάπες και τα ενδιαφέροντά της στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους». Το μοντέλο είπε επίσης, «Είναι τιμή να βλέπω τη δουλειά της, να δουλεύω μαζί της και να βιώνω κάποια τόσο γεμάτη γνώσεις και ισχυρή αλλά ακόμα προσγειωμένη και ευγενική. Κάνει τόσα πολλά για να δημιουργήσει χώρους για να γιορτάσει τους άλλους. Σκέφτομαι τη γυναίκα Miu Miu ως κάποια που έχει παρόμοιες ιδιότητες με τη Miuccia… παιχνιδιάρικη αλλά ήρεμη, κλασική αλλά δροσερή, δυναμική αλλά προσγειωμένη».

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;