Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπαγγέτι αλά μαρινάρα

Θα μυρίσει η κουζίνα σου θάλασσα!


Γεωργία Κοντού

Μια σάλτσα που ανήκει στη βασιλική αυλή των σαλτσών! Η μαρινάρα είναι από τις πιο αγαπημένες "συνοδείες" ζυμαρικών. Η συγκεκριμένη συνταγή σας εξασφαλίζει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μόνοι σας και οι απαιτήσεις για τις αντίστοιχες των εστιατορίων θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Συστατικά:

300 γρ. γαρίδες

300 γρ. αχιβάδες, (vongole)  μύδια και στρείδια με το κέλυφος

300 γρ. καλαμαράκια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.γλ. τριμμένη καυτερή πιπεριά

300 γρ. σουπιές

αλάτι, μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. λευκό κρασί

500 γρ. σπαγγέτι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα. Δεν αποφλοιώνουμε τις γαρίδες.

 1. Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάμε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.

2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

4. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.

6. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.

7. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

8. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της