"Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ". Ακύρωση του διαγωνισμού. - AllYou.gr

Search

"Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ". Ακύρωση του διαγωνισμού.

Μετά από απαίτηση του θεάτρου οι προσκλήσεις για την σημερινή παράσταση δεν ισχύουν.

16 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Ιωάννα Νικολάου

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ανεβαίνει το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ». Είναι αποτέλεσμα της περσινής  επιτυχίας της παράστασης η φετινή επανάληψη.  Σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, και με πρωταγωνιστές τους Άκη Βλουτή, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντο Γεωγλερή, Αντωνίνα Βλουτή, το έργο του 'Αλμπυ , ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα  , παιζεται και πάλι στο Θέατρο Μεταξουργείο..

Ο Άκης Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη σε δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, του Τζωρτζ και της Μάρθας. Τους παρακολουθούμε στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε μια συνάντηση με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ (Σαράντος Γεωγλερής, Αντωνίνα Βλουτή), η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.
Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και  ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού. 

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά. Βακχεύουν.

Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεράστια θεματολογία, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης.

Συντελεστές: 
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Στεργίου
Φωτογραφίες - Τrailer : Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν:
Άκης Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντος Γεωγλερής, Αντωνίνα Βλουτή

Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο)

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Μετά από απαίτηση του θεάτρου οι προσκλήσεις για την σημερινή παράσταση δεν ισχύουν.

Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Παρασκευή 16/3     
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΚΑΛΠΑΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑ
ΜΑΡΙΑ     ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΑΠΗ - ΜΑΡΙΑ  ΡΙΣΣΑΚΗ

 

 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!