Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Ενδοσκεληδόν - AllYou.gr

Search

Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Ενδοσκεληδόν

O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα πειραγμένο Sidecar, που «παντρεύει» υπέροχα τη φίνα γεύση του κονιάκ με το μεθυστικό άρωμα των εσπεριδοειδών.

27 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 1 cocktail

50ml Hennessy Fine de cognac

1lt χυμός μανταρίνι

300g γλυκό του κουταλιού κυδώνι

2 dashes bitters περγαμόντο

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

ένα φύλλο ζελατίνας

2 αμπούλες κρέμας (μπορείς να τις βρεις σε καταστήματα με είδη μαγειρικής και γαστρονομίας)

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το χυμό μανταρίνι σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Σε αυτό, ρίχνεις το γλυκό του κουταλιού και το ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει καλά.

2. Σε ένα σέικερ βάζεις το κονιάκ, 20ml από το μείγμα μανταρίνι-κυδώνι που έχεις ετοιμάσει και τα bitters και χτυπάς καλά.

3. Σε ένα σιφόνι για σόδα, ρίχνεις το χυμό λεμονιού και μια ζελατίνα, την οποία έχεις μαλακώσει σε κρύο νερό, και τις αμπούλες κρέμας για να φτιάξεις έναν αφρό λεμονιού.

4. Σουρώνεις το μείγμα σε ποτήρι coupe, γεμίζεις με τον αφρό λεμονιού και σερβίρεις.

Tip: Αν και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα cocktail, με την πρώτη του επίσημη καταγραφή να εμφανίζεται το 1907, ο τόπος γέννησης του Sidecar παραμένει μέχρι σήμερα ασαφής. Ωστόσο, το όνομα του λέγεται ότι προήλθε από έναν αξιωματούχο του αμερικανικού στρατού, ο οποίος συχνά ταξίδευε στο πλαϊνό καλάθι της μοτοσυκλέτας (sidecar).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!