Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Μια σούπα τόσο απολαυστική που θα θέλεις να γευθείς μέχρι και την τελευταία της σταγόνα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

1 κιλό κίτρινα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες (περίπου 0,5 εκ.)

115g  ανάλατο βούτυρο 

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλ. ξηρό σέρι

1/2 φλ. κονιάκ

1 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί 

8 φλ. ζωμός βοδινού

1 κ.σ. χοντρό αλάτι 

1/2 κ.σ. λευκό πιπέρι

λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίνχεις τα κρεμμύδια και τη δάφνη και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα περιχύνεις με το σέρι και το κονιάκ και τα αφήνεις να σιγοβράσουν (χωρίς το καπάκι) για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτεις το λευκό κρασί και αφήνεις το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά.

2. Ρίχνεις το ζωμό και αλατοπιπερώνεις. Αφήνεις τη σούπα να πάρει μια βράση και, έπειτα, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 20 λεπτά. Τέλος, αφαιρείς τη δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Tip: Αυτή η σούπα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν τη σερβίρεις με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: www.foodnetwork.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του