ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Μια σούπα τόσο απολαυστική που θα θέλεις να γευθείς μέχρι και την τελευταία της σταγόνα!
Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό κίτρινα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες (περίπου 0,5 εκ.)
115g ανάλατο βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. ξηρό σέρι
1/2 φλ. κονιάκ
1 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
8 φλ. ζωμός βοδινού
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1/2 κ.σ. λευκό πιπέρι
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίνχεις τα κρεμμύδια και τη δάφνη και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα περιχύνεις με το σέρι και το κονιάκ και τα αφήνεις να σιγοβράσουν (χωρίς το καπάκι) για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτεις το λευκό κρασί και αφήνεις το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
2. Ρίχνεις το ζωμό και αλατοπιπερώνεις. Αφήνεις τη σούπα να πάρει μια βράση και, έπειτα, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 20 λεπτά. Τέλος, αφαιρείς τη δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Tip: Αυτή η σούπα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν τη σερβίρεις με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή: www.foodnetwork.com
SELECTIONS
- 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου
- Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη
- Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.
- Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!