ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γεμιστές «τσέπες» τσιαπάτα με κιμά, πιπεριές και μανιτάρια
Με γεύση που θυμίζει πίτσα, αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων!
Υλικά για 8 μερίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλ. πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες κύβους
2 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
450g μοσχαρίσιος κιμάς
1 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλ. τσένταρ, τριμμένο
8 ψωμιά τσιαπάτα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνεις τις πιπεριές και σοτάρεις για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνεις τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τα λαχανικά να ψηθούν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις προηγουμένως στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο.
2. Επιστρέφεις το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνεις τον κιμά και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνεις και μαγειρεύεις μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνεις στο τηγάνι τα λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύεις για λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρεις από τη φωτιά, μεταφέρεις σε ένα μπολ και τα αφήνεις να κρυώσουν.
3. Ανοίγεις με μαχαίρι την κάθε αφράτη ciabatta σαν τσέπη. Βγάζεις τη γέμιση από το ψυγείο, προσθέτεις το τυρί και ανακατεύεις. Στη συνέχεια, γεμίζεις το ψωμί με τη γέμιση.
4. Ψήνεις στους 200οC για 10-15 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και το ψωμί να γίνει τραγανό.
Tip: Αν δε βρίσκεις τσιαπάτα, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή με μπαγκέτα.
Πηγή: www.pinchofyum.com
SELECTIONS
- «Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη
- 5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι
- 5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου
- Cannes 2024: 6 λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο red carpet της εκκίνησης του φεστιβάλ