ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κοτόπουλο αλά κρεμ σε πατάτα οφτή
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
200ml κρέμα γάλακτος κανονική ή με μειωμένα λιπαρά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 μεγάλες πατάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες μας και τυλίγοντάς τις σε αλουμινόχαρτο μία-μία. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα (ανάλογα το μέγεθος τους μπορεί να χρειαστεί και 1 μόνο ώρα), στον αέρα στους 200ο C.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Αφού το ροδίσουμε, το σβήνουμε με το κρασί και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου. Το τελειώνουμε, βάζοντας την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύοντας το φαγητό μας για άλλα 5 λεπτά.
3. Ετοιμάζουμε το πιάτο μας παίρνοντας μια πατάτα, την χαράζουμε βαθιά κατά μήκος και τοποθετούμε μια ποσότητα από το μαγειρεμένο κοτόπουλο μας.
4. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης