Φριτάτα με κολοκυθάκια και καλαμπόκι - AllYou.gr

Search

Φριτάτα με κολοκυθάκια και καλαμπόκι

Με αγάπη από την Ισπανία κι ένα πιάτο που θυμίζει ομελέτα αλλά μοιάζει με πίτσα ξεκινάει αυτό το Σάββατο.

30 Ιανουαρίου 2016

Υλικά για 4 μερίδες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

6 αβγά

2 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. τυρί cottage

1 φλ. καλαμπόκι

λίγο θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το κολοκυθάκι και σοτάρεις για 5 ακόμη λεπτά.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά. Έπειτα, προσθέτεις το cottage, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνεις. Περιχύνεις με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια. Ρίχνεις το θυμάρι και, τέλος, ψήνεις για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά.

3. Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζεις τη φριτάτα από το φούρνο, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Tip: Η φριτάτα τρώγεται ωραιότατα και κρύα!

Πηγή: www.adorefoods.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!