ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ώρα για κανελόνια πασχαλινά
Εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Ιδανική τόσο για ορεκτικό όσο και για κυρίως.
Υλικά για 6 μερίδες
250 γρ. κανελόνια
Για τη γέμιση
300 γρ. μυζήθρα
250 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια
2 αυγά
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ λίτρο σάλτσα ντομάτας
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
150 γρ. ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με τη μυζήθρα, τη μισή παρμεζάνα και τη mozzarella. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ζεματίζουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με την παραπάνω γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών, βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα, λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι
- «Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν
- «Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις
- Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση