Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Tραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο!

Ένα γευστικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις! 



Υλικά

8 πατάτες μέτριες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. μαϊντανό τριμμένο
Λίγο σκόρδο
1 μεγάλο αβοκάντο
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
60 γρ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τα περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πατάτες και τις πλακώνουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμες γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.

Πηγή: Βotrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα