Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φτιάξε γευστικό ελιόψωμο

Τέλεια συνταγή για διαφορετικό ψωμί.



Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό αλεύρι
30 γρ. μαγιά νωπή
600 ml νερό χλιαρό
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
Ελαιόλαδο για επάλειψη

Pixel

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα τις ελιές και το δυόσμο. Γυρίζουμε λίγες φορές ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη σε μία λεκάνη που έχουμε περάσει με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια, πλάθουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Τοποθετούμε μέσα τα ψωμάκια, τα χαράσσουμε σε 1-2 σημεία και τα κρατάμε έξω για 30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά για 40-50 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.

Πηγή: Βotrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου