Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συνταγές του Έκτορα Μποτρίνι για 5 τέλειες ιταλικές μακαρονάδες

Γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας με τον πιο γευστικό και αυθεντικό τρόπο.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ναι, σήμερα καλό είναι να θυμηθείς να ευχηθείς σε Αντώνηδες και Αντωνίες. Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που δεν πρέπει να ξεχάσεις: είναι και η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας!

Με την πρωτοβουλία Ιταλών επαγγελματιών κουζίνας που εργάζονται στο εξωτερικό, καθιερώθηκε η 17η Ιανουαρίου ως τέτοια μέρα. Στόχος της, είναι η διαφύλαξη της γνήσιας ιταλικής κουζίνας και η ενημέρωση του κοινού γι' αυτή! 

Έτσι, λοιπόν, και εμείς, παίρνουμε την αφορμή, να μοιραστούμε μαζί σου μερικές τέλειες ιταλικές συνταγές, όπως τις μοιράζεται στο Botrini.gr  ο Ιταλοκερκυραίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Ψώνισε τα υλικά, δώσε προσοχή στις οδηγίες, και γιόρτασε αυτή τη μέρα όπως ακριβώς της αξίζει!

Fettuccine Alfredo

fettucine1.jpg


Bαθμός δυσκολίας: 2/4
Yλικά: 400 γρ. fettuccine, 200 γρ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 200 γρ. παρμεζάνα παλαιωμένη τριμμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι
Για την εκτέλεση δες εδώ

Bucatini Al Pesto Rosso 

buctini1.jpg

Bαθμός δυσκολίας: 2/4
Υλικά: ½ κιλό bucatini, 500 γρ. ντομάτα roma, 12 φύλλα βασιλικό, 3 σκελίδες σκόρδο, 50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο, Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται, 1 πρέζα αλάτι χοντρό
Για την εκτέλεση δες εδώ

Σπαγγέτι alla Matriciana

matrician1.jpg

Bαθμός δυσκολίας: 2/4
Υλικά: 400 γρ. σπαγγέτι (η μπουκατίνι), 100 γρ. παντσέτα, 10 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, 1 πιπεριά καυτερή, 400 γρ. σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι λευκό κρασί
Για εκτέλεση δες εδώ

Σπαγγέτι alla Puttanesca

puttanseca.jpg

Bαθμός δυσκολίας: 1/4
Υλικά: 400 γρ. σπαγγέτι, ½ κιλό ντομάτες κομμένες καρέ, 110 γρ. μαύρες ελιές, 100 γρ. αντζούγιες, 70 γρ. κάπαρη, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 πεπεροντσίνο τριμμένο, 120 γρ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, Αλάτι
Για εκτέλεση δες εδώ

Kαρμπονάρα μόνο με αυγό

carn1s.jpg


Bαθμός δυσκολίας: 2/4
Υλικά: 350 γρ. σπαγγέτι, 150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή), 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα), 4 κρόκους αυγών, 1 αυγό ολόκληρο, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
Για εκτέλεση δες εδώ
 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα