Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπαγγέτι All' Amatriciana

Tα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών. 



Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. spaghetti (ή bucatini)

100 γρ. παντσέτα

10 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1 πιπεριά καυτερή

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

Οδηγίες
Παίρνουμε την παντσέτα και την κόβουμε λωρίδες. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και δένουμε με το πεκορίνο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Αν θέλουμε, τη στιγμή που τσιγαρίζουμε την παντσέτα, προσθέτουμε ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Πηγή: Βotrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;