Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Giselle (Bündchen): Raw γλυκιά τάρτα με αβοκάντο και λάιμ

Η Giselle, το απόλυτο top model και η  vegan συνταγή της!


Ρόμυ Μελάνι

Η Giselle  είναι ορκισμένη vegetarian, έχει μάλιστα αναθέσει την διατροφή της σε εσωτερικό veggie chef. Ο οποίος το καλοκαίρι φεύγει με άδεια και την θέση του αναπληρώνει η vacation chef του σπιτιού. Που δεν είναι άλλη από την Joanne Gerrard Young, την πρώτη γκουρού, ολιστική διαιτολόγο,  σεφ και  blogger υγείας που μαγειρεύει για την Giselle.
Το σημαντικότερο πράγμα που μάθαμε είναι ότι το τοπ μόντελ επιμένει σε μια κυρίως ακατέργαστη raw διατροφή όταν είναι σε διακοπές μαζί με τον σύζυγό της. "Επειδή είναι τόσο εύκολο να το κάνουμε στην Κόστα Ρίκα, επιλέγουμε μια 80/20 ανεπεξέργαστη διατροφή, με μεγάλες πολύχρωμες σαλάτες και πολλά φρέσκα λαχανικά”
Το σούπερ μόντελ βρισκόταν στα πρόθυρα της εγκατάλειψης των γλυκών, αλλά γύρισε πίσω στο επιδόρπιο μετά το δείπνο με τις σούπερ υγιείς συνταγές: «Δεν ήθελα να τρώω επιδόρπια πια, για λόγους υγιεινής διατροφής» αλλά μοιράζεται μαζί μας το ωραίο vegan επιδόρπιό της που τ’ αγαπά  πολύ και τo έχει μαζί της όλη την ώρα.
Προφανώς χρειαζόμαστε να μάθουμε ποια είναι αυτά τα κατά πάσα πιθανότητα μαγικά επιδόρπια, έτσι o vacation chef της, Young μας μυεί μέσα από μια εύκολη συνταγή για την raw εκδοχή μιας τάρτας βασισμένης στo αβοκάντο. "Είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε πλούσιο και κρεμώδες επιδόρπιο ", τονίζει: "Αν και τα αβοκάντο είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού μετά από ένα γεύμα, ώστε να είναι τέλεια για επιδόρπιο".
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η κατανάλωση αβοκάντο το βράδυ διεγείρει την απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH), βοηθώντας μας να οικοδομήσουμε τους μυς και να μας κρατήσουν νεότερους. Δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι υψηλό σε βήτα-σιτοστερόλη, μια ένωση που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα μονοακόρεστα λίπη (καλά λίπη) που βρίσκονται στα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην αντίστροφη αντίσταση στην ινσουλίνη για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. 

Pixel

Για την κρούστα θα χρειαστείτε:
Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα (που θα τα έχετε μουλιάσει, ξεπλύνει και στραγγίσει)
¼ φλιτζάνι κομμένη καρύδα
Πέντε χουρμάδες (κομμένοι σε μικρά κομμάτια)
Στην μύτη του κουταλιού ροζ αλάτι


Βήμα πρώτο: Τοποθετείστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά την καρύδα σε κομμάτια. Προσθέστε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και το αλάτι και αναδεύστε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα εύπλαστο.

Pixel

Βήμα δεύτερο: Στρώστε την κρούστα σε ταψάκι για τάρτες 

Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
Τριμμένη φλούδα από δύο λάιμ
1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
Τρία αβοκάντο
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1/8 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Βήμα πρώτο: Συνδυάστε το αβοκάντο, το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λάιμ.

Βήμα δεύτερο: Ανακατέψτε με το χέρι το μείγμα προσθέτοντας την τριμμένη φλούδα από το λάιμ.

Βήμα τρίτο: Στρώστε τη γέμιση επάνω στο ταψάκι με την ήδη στρωμένη κρούστα και ψύξτε για μία έως δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα  (ή φάτε το μόνες σας απευθείας από το ταψάκι, κανείς δεν θα σας κατηγορήσει)

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου

CELEBS

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Παίρνουν διαζύγιο; - «Δε μένουν πια μαζί»

«Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει»