Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μανιτάρια μπάρμπεκιου

Mια  gourmet λιχουδιά που θα τραβήξει την προσοχή και των κρεατοφάγων



mush2

 

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

 

Μην πλένεις τα μανιτάρια σου – καθάρισέ τα

Υπάρχει μια διαφορά. Εάν αγοράζεις ένα κουτί μανιταριών προσυσκευασμένο από το κατάστημα, πιθανότατα είναι ήδη καθαρά. Ανεξάρτητα, ο τρόπος για να τα καθαρίσεις δεν είναι να τα βάλεις κάτω από το νεροχύτη με τη βρύση να τρέχει. Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια – θα απορροφήσουν έναν τόνο υγρασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους. Αντ ‘αυτού, σκούπισε την υπερβολική βρωμιά με μια υγρή χαρτοπετσέτα.

 

Προετοίμασε τα ξύλινα καλαμάκια/σουβλάκια σου

Κάθε φορά που ψήνεις τα μπάρμπεκιου, είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημα να προετοιμάζεις τα ξύλινα καλαμάκια σου για 20 έως 30 λεπτά προτού τα ρίξεις πάνω στις σχάρες.

 

"Παίξε" με τη μαρινάδα

Δεν έχεις βαλσάμικο; Μην το παιδεύεις. Δοκίμασε με ξίδι sherry. (Δεν είναι τόσο γλυκό!) Εξίσου ταιριάζει η μαρινάδα σε σόγια. Έχεις λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο; Κόψε τα φύλλα και ρίξε δυο μικρές πρέζες.

Αναζητάς περισσότερες υπέροχες συνταγές για μπάρμπεκιου; Δοκιμάστε τα αγαπημένα σου μανιτάρια πλευρώτους ή κι άλλες ποικιλίες μανιταριών στο επόμενο πάρτι σας και θα αποδειχθούν φαβορί.

Αλλά και μόνο με ελαιόλαδο αν τα αλείψεις γίνονται εξίσου συναρπαστικά.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι

2 κουταλιές της σούπας σόγια με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

 

mush1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί ξύδι βαλσάμικο, σάλτσα σόγιας, σκόρδο και πιπέρι. Προσθέτεις τα μανιτάρια και τα μαρινάρεις για 20 λεπτά.

Θερμαίνεις τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ετοιμάζεις τα σουβλάκια με τα μανιτάρια και τα βάζεις στη σχάρα, ψήνοντάς τα 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν τα σερβίρεις.

 

ΘΕΡΜ/ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:45

ΜΕΡΙΔΕΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 35 ΛΕΠΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά μερίδα): 45 θερμίδες, 3 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. ζάχαρη, 0 γρ. λίπος, 0 γρ. κορεσμένο λίπος, 280 mg νατρίου.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

10 hot εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2024

Άλλωστε είναι το πιο σημαντικό κόκκινο χαλί της χρονιάς

CELEBS

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα έβαλε... φωτιά στο stage!

«Πρέπει να εξιλεωθούν που της στέρησαν την πρώτη θέση»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγάπη ούτε να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές στον έρωτα» Meryl Streep

Μαθήματα αγάπης και ευτυχισμένης σχέσης από τη Meryl Streep και τον 40+ ετών γάμο της