Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Μπορείτε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε σε μια mix & match συνταγή που χωράει τα πάντα



Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Με απλά λόγια, τηγανητό ρύζι είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και αμέτρητες παραλλαγές ανά εστιατόριο. Η συνταγή αυτή συνδυάζει το τηγανητό ρύζι . Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από το ρύζι και τα αυγά, τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν και να παίξετε με τα υλικά όπως επιθυμείτε. Κάθε συνδυασμός από μαγειρεμένο ή ωμό ρυζί, αυγά, αρωματικά (όπως το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ), και πρωτεΐνες (χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου) θα αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές.

Pixel

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο, διαιρεμένο

Pixel

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 1/4″ κομμάτια

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλ. μαγειρεμένος αρακάς

4 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής νατρίου

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. σησαμέλαιο

tiganitor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε μια κουταλιά φυτικό έλαιο. Προσθέστε τα αυγά και τα μαγειρεύετε scrambled, μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με την ίδια θερμοκρασία, ρίχνετε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά στο τηγάνι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ και έχουν αρχίσει να καραμελώνουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το ρύζι και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, τα πράσινα κρεμμύδια, και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε και στο τέλος προσθέστε τα έτοιμα αβγά. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου