Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Ό,τι πρέπει για κρύα βράδια ή τραπέζια με φίλους



Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ουσιαστικά είναι ένας πιο εύκολος τρόπος αντί για λαζάνια καθώς είναι φτιαγμένο με πένες. Γεμίστε το με άφθονο τυρί και σύντομα θα έχετε ένα νέο αγαπημένο να προσθέσετε στις επιλογές για pasta.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό γλυκό λουκάνικο, αφαιρέστε από το περίβλημα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ή λιωμένες σε μπλέντερ

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, συν περισσότερο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

1 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

bakedmost

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε τις ντομάτες και τον βασιλικό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente, περίπου 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε ρικότα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα στο αυγό. Αλατοπιπερώνετε.

Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί 2 λίτρων. Βάλτε τις πένες πάνω από τη σάλτσα ντομάτας σε ομοιόμορφη στρώση και τις σκεπάζετε με το μείγμα ρικότα και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Ψήστε το Mostaccioli μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα