Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!



Ένα ορεκτικό για πολλούς, οι γαρίδες bang bang είναι ακαταμάχητα νόστιμες. Ο συνδυασμός τραγανών γαρίδων και της χαρακτηριστικής κρεμώδους, πικάντικης-γλυκιάς σάλτσας είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο της γεύσης. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φτιάχνουμε –ως σνακ, ορεκτικό για πάρτι ή βραδινό γεύμα– δεν παλιώνει ποτέ. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να κάνετε τις γαρίδες σας όσο το δυνατόν καλύτερες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική ψίχα ψωμιού αντί για τριμμένη φρυγανιά;

Αν η ψίχα είναι σπιτική, τότε απολύτως! Τίποτα δεν ξεπερνά τα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού στο βιβλίο μας. Αν μιλάμε για κατάστημα, μείνε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα κανονικά ψίχουλα ψωμιού είναι πολύ λεπτά και δεν τραγανίζουν τόσο όμορφα όσο η τριμμένη φρυγανιά.

Τι είδους γαρίδες να αγοράσω;

Αν και το μέγεθος της γαρίδας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, θα συνιστούσαμε να πάρετε αποφλοιωμένες γαρίδες για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας. Αν μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, μπορείτε απλά να τα κόψετε ή να τις τραβήξετε ελαφρά.

Εναλλακτικά.

Δεν είστε λάτρης της μαγιονέζας; Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία; Αυξήστε τη sriracha ή αλλάξτε το για μια από τις αγαπημένες σας καυτερές σάλτσες, όπως Cholula, Crystal ή Tapatio.

Με τι να τι συνοδέψετε.

Για να γίνει πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε μαζί με ρύζι στον ατμό, τηγανητά noodles ή τηγανητό ρύζι. Εάν το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνδυάστε το με άλλες αγαπημένες επιλογές, όπως ρολά αυγών φριτέζας, λαχανάκια Βρυξελλών Kung Pao ή σπιτικό καβούρι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

553

Συστατικά

ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σριράτσα

Χυμός από 2 λάιμ

2 κουτ. μέλι

αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ψίχα ψωμιού, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Βουτάμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο μείγμα panko και μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.

Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες, για 13 με 15 λεπτά.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σριράτσα, το χυμό λάιμ και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Περιχύστε τη σάλτσα Bang Bang πάνω από τις γαρίδες και γαρνίρετε με κόλιανδρο πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 553

Λίπος 22 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 281 mg

Νάτριο 719 mg

Υδατάνθρακες 53 γρ

Ίνα 4 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 33 γρ

Βιταμίνη D 1mcg

Ασβέστιο 170 mg

Σίδερο 3 mg

Κάλιο 512 mg

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα