Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός



Ο ψητός σολομός στον φούρνο είναι ήδη νόστιμος από μόνος του, αλλά προσθέτοντας μια γέμιση από τυρί φέτα, γήινο μαγειρεμένο σπανάκι και αλμυρά γλυκά ντοματίνια θα ανεβάσει το αγαπημένο σας ψάρι μερικές βαθμίδες. Για να το τελειώσετε, ο σολομός ολοκληρώνεται με ένα μείγμα από κρεμμύδι, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και, ναι, επιπλέον φέτα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με τραγανές ψητές πατάτες ή άγριο ρύζι. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα κλειδιά για τον τέλειο γεμιστό σολομό.

Τα χοντρά κομμάτια σολομού λειτουργούν καλύτερα.

Τα καλύτερα κομμάτια σολομού για γέμιση είναι αυτά που βρίσκονται στην πιο χοντρή πλευρά, γεγονός που σας δίνει άφθονο χώρο για να κάνετε μια μεγάλη, βαθιά σχισμή. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από το μέρος του ψαριού που είναι πιο κοντά στο κεφάλι παρά στην ουρά. Τα κομμάτια της ουράς θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν.

Μην αφήνετε τη γέμιση να βραχεί πολύ.

Δεδομένου ότι η γέμιση θέλει στραγγιστό γιαούρτι αντί για κρέμα τυριού, θα έχει λίγη επιπλέον υγρασία από τις παραδοσιακές γεμίσεις. Για να το καταπολεμήσετε και να μην στάζει η γέμιση, φροντίστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σπανάκι σας! Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και χαρτοπετσέτες για να πιέσετε έξω το υπερβολικό υγρό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

480

Συστατικά

120 gr ντοματίνια, ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, πράσινα και λευκά μέρη χωρισμένα, κομμένα σε φέτες

150 gr φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα

1/4 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

60 γρ φέτα, θρυμματισμένη, μοιρασμένη

4 (6-oz.) φιλέτα σολομού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα που τοποθετείται σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις ντομάτες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μέρη του σκόρδου και του λευκού κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ και μετά τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού σε σουρωτήρι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το σκεύος και το βάζετε στον φούρνο να προθερμανθεί.

Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μισή φέτα σε ένα μπολ με ντομάτες και ανακατέψτε να ενωθούν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές του φιλέτου. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο μαχαίρι, κόψτε μια μακριά σχισμή βαθιά στην πλευρά κάθε φιλέτου σολομού χωρίς να το κόψετε στην αντίθετη πλευρά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε άνοιγμα με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Βγάζετε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το σολομό στο σκεύος με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα η πέτσα με ένα πιρούνι, για 8 έως 10 λεπτά. Ψήστε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι οι κορυφές του σολομού να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, τα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και την υπόλοιπη φέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τον σολομό.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα