Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο



Mε τραγανή χρυσαφένια ψίχα ψωμιού και περιχυμένη με μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, αυτή η χορτοφαγική εκδοχή σνίτσελ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρέατος και τους χορτοφάγους.

Το κόψιμο και το πανάρισμα «σνίτσελ» λάχανου μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι πραγματικά απλό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάθε σνίτσελ έχει λίγο από το κεντρικό στέλεχος του λάχανου συνδεδεμένο με αυτό όταν κόβεται—αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ενωμένο ώστε να μην διαλύεται—και μην ντρέπεστε με το αυγό ή τη φρυγανιά στο πανάρισμα. Η πλήρης, ομοιόμορφη κάλυψη θα δημιουργήσει το πιο νόστιμο σνίτσελ.

Ενώ το σνίτσελ στην κλασική του μορφή σερβίρεται με μια απλή γαρνιτούρα μαϊντανού και λεμονιού, έχουμε αυξήσει αυτή την εκδοχή με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών. Είναι απολύτως απαραίτητο; Όχι πραγματικά. Αλλά όταν δίνεται η επιλογή προσθήκης βαρύτητας, είπε ποτέ κανείς όχι;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 25 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΩΝ

6 κ.σ. φυτικό λάδι, διαιρεμένο

230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. ξηρό λευκό κρασί

2 κ.σ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΣΝΙΤΣΕΛ

1 κεφάλι πράσινο λάχανο

2 1/2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο

1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 1/2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 1/2 κουτ. τριμμένη φρυγανιά

1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα (1 1/2 έως 2 κ.σ.)

1/4 κουτ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 12 έως 15 λεπτά. Καρυκεύστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτό χρυσό και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο κάτω μέρος του τηγανιού, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάτε με το κρασί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, το Worcestershire και το πιπέρι. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί και να πήξει, 5 έως 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Διατηρήστε το ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Σημείωση: Η σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί 3 ημέρες νωρίτερα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Ξεφλουδίστε τα χαλαρά εξωτερικά φύλλα λάχανου. Κόβετε στη μέση από τη ρίζα και μετά κόβετε κάθε μισό σε 2 ίσες φέτες. Κόψτε 2 κομμάτια για σνίτσελ από κάθε σφήνα (συνολικά 8), βεβαιωθείτε ότι το καθένα έχει κάποιο μίσχο ρίζας συνδεδεμένο για να το συγκρατεί. (Θα μείνει μια πλαϊνή σφήνα αποσυνδεδεμένου λάχανου από κάθε μεγαλύτερη σφήνα - κρατήστε για άλλη χρήση.)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα άλλο ταψί.

Σε ένα φαρδύ ρηχό σκεύος βάζετε το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, συνδυάστε τη φρυγανιά, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ λάχανου και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Δουλεύοντας ένα-ένα, αλείφετε το σνίτσελ με αλεύρι και μετά βουτάτε στο μείγμα αυγών, φροντίζοντας όλο το λάχανο να καλυφθεί πλήρως. Βυθίστε στο μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε τα παναρισμένα σνίτσελ στο χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι, για λάδι σε βάθος 1/4". Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίζετε τα παναρισμένα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά και τηγανίζετε, αλείφοντας τυχόν ανοιχτόχρωμα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι, μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Μεταφορά στην προετοιμασμένη σχάρα. Καρυκεύετε με αλάτι. Τα τοποθετείτε στον φούρνο που έχετε πλέον κλείσει για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο παναρισμένο σνίτσελ, ρυθμίζοντας τη θερμότητα για να διατηρείται η θερμοκρασία του λαδιού και προσθέτοντας περισσότερο όσο χρειάζεται.

Μοιράζουμε τα σνίτσελ στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός