Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου



Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή απόλαυση όταν χρειάζεστε μια κοινή εκδοχή του κλασικού τραγανού μήλου. Με βάση μπισκότου από πλιγούρι βρόμης, πικάντικη γέμιση μήλου και επικάλυψη καραμέλας, αυτές οι μίνι λιχουδιές θα ευχαριστήσουν όλους στη φθινοπωρινή σας συγκέντρωση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικολλητικό δίσκο για μάφιν για αυτή τη συνταγή για να αποφύγετε τυχόν κολλήματα. Δεύτερον, αν τα φτιάξετε εκ των προτέρων (που μπορείτε!), φροντίστε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα και τη γέμιση χωριστά για να αποφύγετε να υγραθούν υπερβολικά οι βάσεις. Είτε τα φτιάχνετε άμεσα είτε νωρίτερα, όταν τα σερβίρετε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε αυτά τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 - 20 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

353

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα των μήλων)

1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη (μοιρασμένη)

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (διαιρεμένη)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 3/4 φλ. νιφάδες βρόμης

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. αλάτι 

4 μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 κουτ. κορν φλάουερ

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. κανέλα

Σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αλείφετε 2 φόρμες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το βούτυρο, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα για μπισκότα, βάλτε τη ζύμη σε φόρμες για μάφιν και πιέστε για να πλατύνει. Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν, για 18 έως 20 λεπτά.

Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, φτιάχνετε το σχήμα. Ψεκάστε το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού με μαγειρικό σπρέι και πιέστε το σφηνάκι προς τα κάτω στο κέντρο κάθε μπισκότου για να δημιουργήσετε σχήμα φλιτζανιού. Αφήνετε να κρυώσουν στο σκεύος για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Βάλτε τη γέμιση μήλου στην καμπύλη του μπισκότου. Περιχύστε με καραμέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 20)

Θερμίδες 265

Λίπος 11 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 43 mg

Νάτριο 113 mg

Υδατάνθρακες 37 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 20 γρ

Πρωτεΐνη 3 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 43 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 107 mg

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει