Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει



Τίποτα δεν είναι διασκεδαστικό όσο ένα αγαπημένο comfort φαγητό, και έχουμε τόσο εμμονή με τη νέα και βελτιωμένη συνταγή της πίτας βοσκού που έπρεπε να την συνδυάσουμε με ψητή πατάτα. Το πικάντικο, αρωματισμένο με κόκκινο κρασί μείγμα κιμά και λαχανικών, φορτώνεται σε κουφωμένες πατάτες, ολοκληρώνεται με πουρέ πατάτας παρμεζάνας και ψήνεται μέχρι να αναμειχθούν και να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Θέλουμε να προτείνουμε μερικές επιλογές για συνοδευτικό, αλλά για αυτό, ειλικρινά δεν θα χρειαστείτε τίποτα – η πατάτα το κάνει ένα χορταστικό δείπνο όλα σε ένα.

Για να μην είναι υπερβολική εντάσεως εργασία, χρησιμοποιήσαμε τη θερμαντική ισχύ ενός φούρνου μικροκυμάτων για να κάνουμε μέρος του μαγειρέματος της πατάτας. Μετά από μερικά τρυπήματα με ένα πιρούνι, θα ψηθούν σε περίπου 15 με 20 λεπτά, σε αντίθεση με μια ώρα στο φούρνο. Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια εξαιρετική συντόμευση για τις πατάτες φούρνου, αλλά αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο και είστε λάτρεις του έξτρα αφράτου πουρέ, περιχύστε τις πατάτες με λάδι και λίγο αλάτι, ρίξτε τις στο φούρνο στους 230° και ψήστε τις για περίπου μία ώρα πριν αφαιρέσετε τη σάρκα. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, επιταχύνετε λίγο την προετοιμασία σας αφήνοντας τις πατάτες να ψηθούν ενώ ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά για τη γέμιση.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σας περισσέψει πουρές πατάτας μετά την προετοιμασία τους. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για άλλη μια μέρα ή μπορείτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές μπάλες από πουρέ πατάτας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 10 λεπτά

CAL/SERV:

812

Συστατικά

4 μέτριες πατάτες, τριμμένες

2 κ.σ. ουδέτερο λάδι, διαιρεμένο

1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 κουτ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. τοματοπολτός

1/4 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί, όπως το Cabernet Sauvignon

1/2 φλ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κατεψυγμένο καλαμπόκι

1/2 φλ. κατεψυγμένος αρακάς

1/2 φλ. μισό και μισό

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, χωρισμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια σχάρα στην πάνω τρίτη σκάλα του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίξτε 6 τρύπες σε κάθε πατάτα. Τοποθετήστε σε ένα αντιθερμικό πιάτο, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε πατάτα. Περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία 7 λεπτά. Χρησιμοποιώντας λαβίδες ή χαρτοπετσέτες, γυρίστε τις πατάτες και συνεχίστε τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μπει ένα μαχαίρι χωρίς αντίσταση, περίπου 7 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τον κιμά, καρυκεύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να θρυμματιστεί και να μην είναι πλέον ροζ, 3 με 4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τον κιμά σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το κρεμμύδι και τα καρότα, ανακατεύοντας, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Επιστρέψτε τον κιμά και τους συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. Ανακατεύετε με τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι ο πελτές ντομάτας να αποκτήσει σκούρο κόκκινο χρώμα, 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και το Worcestershire και αφήστε το να σιγοβράσει. Πασπαλίζετε με αλεύρι και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτετε το καλαμπόκι και τον αρακά.

Βήμα 4

Ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, κόψτε με ένα μαχαίρι το επάνω τρίτο από κάθε πατάτα. Ξεφλουδίστε το κομμάτι που κόπηκε και μεταφέρετε τη σάρκα της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε τη σάρκα από κάθε πατάτα, αφήνοντας ένα κέλυφος 1/4" και προσθέτοντας τη σάρκα στο μπολ.

Βήμα 5

Σε ένα μικρό αντιθερμικό μπολ, βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο, για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε στο μπολ με τις πατάτες. Χρησιμοποιώντας έναν πουρέ ή πιρούνι πατάτας, πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε με τη μισή παρμεζάνα και τον μισό μαϊντανό. Καρυκεύετε με αλάτι.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τα κελύφη της πατάτας σε ένα μεγάλο ταψί. Καρυκεύστε το εσωτερικό τους με μια πρέζα αλάτι. Γεμίζουμε τις πατάτες με τη γέμιση. Συμπληρώστε με πουρέ πατάτας. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, απλώστε πουρέ πατάτας πάνω από τη γέμιση. Πιέστε απαλά και σύρετε ένα πιρούνι στην επιφάνεια των πατατών για να δημιουργήσετε σημάδια κατακερματισμού. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Βήμα 7

Ψήστε τις γεμιστές πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για 30 με 35 λεπτά. Τις γυρνάτε στο γκριλ, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό.

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική