Σήμερα γνωρίζουμε έναν Αρχοντοχωριάτη! - AllYou.gr

Search

Σήμερα γνωρίζουμε έναν Αρχοντοχωριάτη!

Ο Μολιέρος διακωμωδεί και εμείς κλαίμε... από τα γέλια.

29 Οκτωβρίου 2015

Να σου συστήσουμε το μεγαλομανή κύριο Ιορδάνη, ένα νεόπλουτο αστό που θέλει να παραστήσει τον αριστοκράτη. Και όσο βέβαια ο κύριος Ιορδάνης περιορίζεται στο να φοράει αρχοντικά ρούχα, να χορεύει μενουέτο και να παίρνει μαθήματα ξιφασκίας ή φιλοσοφίας, η μανία του είναι ακίνδυνη και αφορά μόνο τον ίδιο. Η επιθυμία του, όμως, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη από τη στιγμή που θέλει να ρυθμίζει -σύμφωνα με αυτή- και τη ζωή των μελών της οικογένειας του. 

Ο λόγος για την περίφημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης», που ανεβαίνει στο σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια φέτος, με τον Γιάννη Μπέζο να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει τον απολαυστικό ρόλο του Ιορδάνη.  

Ο «Αρχοντοχωριάτης», που έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον συγγραφέα ως κωμωδία  - μπαλέτο, γράφτηκε κατά παραγγελία του Λουδοβίκου ΙΔ’ το 1670. Με καυστικό τρόπο, το έργο σατιρίζει τον νεοπλουτισμό της αστικής τάξης που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία, μαϊμουδίζοντας συνήθειες, τρόπους και συμπεριφορές στα όρια του γελοίου. 

«Ο Αρχοντοχωριάτης», ίσως η πιο ισχυρή κωμωδία του Μολιέρου, ζωντανεύει τη βαθιά επιθυμία του ανθρώπου για αλλαγή και κοινωνική καταξίωση χωρίς κόπο. Η γελοιοποίηση καραδοκεί και -ευτυχώς για εμάς- θριαμβεύει! Θα σε δούμε εκεί!

Ο Αρχοντοχωριάτης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Πρωταγωνιστούν οι:  Γιάννης Μπέζος , Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Δημήτρης Κανέλλος , Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Λιόλιος, Αμαλία Νίνου, Θανάσης Ισιδώρου, Ντένια Στασινοπούλου, Ελένη Τσιμπρικίδου – Νικολέτα, Φιλιώ Φωτιάδη

Πού: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103221579

Ώρα έναρξης: 21.00

Tιμές Εισιτηρίων: Από 17€ (γενική είσοδος) / 14€ (φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65) / 10€ (ανέργων)Ακολούθησε το allyou στο Instagram!