Σήμερα επιστρέφουμε στα χρόνια της αθωότητας - AllYou.gr

Search

Σήμερα επιστρέφουμε στα χρόνια της αθωότητας

Για να συναντήσουμε την Μυρτώ, τη Μέλια, τον Νίκο και έναν βαλσαμωμένο τίγρη.

01 Νοεμβρίου 2015

Μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Αυτό, όμως, μάλλον το γνωρίζεις ήδη για εμάς. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι μας αρέσουν πολύ και τα ταξίδια στο... χωροχρόνο. 

Σήμερα λέμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν και, συγκεκριμένα, στη Σάμο του 1936. Εκεί θα βρούμε τη Μέλια και τη Μυρτώ να απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη θάλασσα με τους φίλους τους από το  Λαμαγάρι, μαζί με τον αγαπημένο τους ξάδελφο Νίκο, φοιτητή στην Αθήνα που τους διηγείται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες για το καπλάνι, τον βαλσαμωμένο τίγρη, που τη μια μέρα έχει ανοιχτό το γαλάζιο του μάτι και την άλλη το μαύρο. Τι θα γίνει όμως όταν το καπλάνι ανοίξει για τα καλά το μαύρο του μάτι;

Το θρυλικό «Καπλάνι της βιτρίνας» ζωντανεύει φέτος, για πρώτη φορά, στο θέατρο Βρετάνια. Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη, έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου σε μια άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος. 

allyou_tokaplani_big_internal.jpg

Έντεκα καταξιωμένοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί και συντελεστές, προβολές 3D και Video art, ένα ονειρικό σκηνικό και εξαίσιες μουσικές θα μας μεταφέρουν  σήμερα στο Λαμαγάρι και θα ζωντανέψουν τα συναισθήματα της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας την παιδική αφέλεια και αθωότητα. Με τη συγκίνηση και το χιούμορ να πρωταγωνιστούν, το «Καπλάνι της Βιτρίνας» θα μας θυμίσει ότι η φιλία, η ανθρωπιά και η δημοκρατία είναι αξίες... ανεκτίμητες.

Φύγαμε για Σάμο; Ραντεβού στην Πανεπιστημίου!

Το Καπλάνι της Βιτρίνας

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή: Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος,  Βίκυ Μαραγκάκη, Αλέξανδρος Βάρθης,  Αγγελική Πασπαλιάρη,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης,  Κωνσταντίνος  Πλεμμένος

Πού: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή

Ώρα έναρξης: 13.00 (Σάββατο) / 11.30 & 15.00 (Κυριακή)

Είσοδος: 12€ (γενική είσοδος) / 10 € (παιδικό)

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλεφωνικά στα: 2105325563, 6977 063881 και 210-8938111 (tickehour) και στα tickethour.com / καταστήματα Γερμανός / καταστήματα ΟΤΕΑκολούθησε το allyou στο Instagram!