Σήμερα το βάζουμε στα πόδια - AllYou.gr

Search

Σήμερα το βάζουμε στα πόδια

Τρέχουμε να βρούμε το best seller του Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ, «Born to Run».

02 Νοεμβρίου 2015

Οι πιο ωραίες και συναρπαστικές περιπέτειες στη ζωή ξεκινούν από απλές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα: Τι είναι αυτό που το λέμε αγάπη; Υπάρχει ζωή στον Άρη; Η γη είναι επίπεδη; Γιατί πονάει το πόδι μου;

Μπορεί στα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα, τις απαντήσεις να τις έχουν ήδη δώσει (ή να τις ψάχνουν ακόμα) οι φιλόσοφοι, οι ποιητές, οι επιστήμονες της NASA και ο Κοπέρνικος, αλλά για να βρούμε την απάντηση στο τελευταίο ερώτημα, θα χρειαστεί να συμβουλευτούμε το βραβευμένο δημοσιογράφο και (επίσης) πολύπαθο δρομέα Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ και το βιβλίο του «Born to Run», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

allyou_borntorun_internal.jpg

Απομονωμένοι, στα βαθιά φαράγγια του Μεξικού, οι ευτυχισμένοι Ινδιάνοι Ταραουμάρα τρέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς διαλείμματα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς τραυματισμούς. Το υπεράνθρωπο ταλέντο τους στο τρέξιμο, τους βοηθάει να έχουν καλή υγεία και ήρεμη ζωή, κάνοντας τους απρόσβλητους από ασθένειες, άγχος και άλλα «δεινά» της σύγχρονης ζωής. 

Όταν η απίστευτη περίπτωσή τους πέφτει στην υπόληψη του Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ, εκείνος ξεκινά να ανακαλύψει τα μυστικά τους και καταλήγει με μια καθηλωτική ιστορία. Έτσι, ταξιδεύει στα επιστημονικά εργαστήρια του Χάρβαρντ και τις καυτές κοιλάδες της Βόρειας Αμερικής, όπου όλο και περισσότεροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ωθούν το σώμα τους στα όρια. Η ιστορία του κορυφώνεται όταν οι καλύτεροι υπερμαραθωνοδρόμοι του πλανήτη θα έρθουν αντιμέτωποι με τους Ταραουμάρα, στο μεγαλύτερο αγώνα τρεξίματος που (δεν) είδε ποτέ ο κόσμος. 

Το «Born to Run» θα διεγείρει το πνεύμα σου, θα σε παρακινήσει να ασχοληθείς με το σώμα σου και θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι και εσύ, όπως όλοι μας, είμαστε γεννημένοι για να τρέχουμε. Άλλωστε, δεν σταματάμε να τρέχουμε όταν γερνάμε. Γερνάμε μόνο όταν σταματάμε να τρέχουμε. 

Χρειάζεσαι κι άλλα κίνητρα για να τρέξεις... να το προμηθευτείς;

Born to Run

Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ 

Εκδόσεις Key Books

Περισσότερες πληροφορίες: keybooks.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!