Σήμερα μιλάμε ανοιχτά - AllYou.gr

Search

Σήμερα μιλάμε ανοιχτά

Για έναν κόσμο πιο φωτεινό και πολύχρωμο!

18 Νοεμβρίου 2015

Συρία, Βαγδάτη, Βυρηττός, Παρίσι. Τέσσερις πόλεις-θύματα της τρομοκρατίας που πηγάζει από το φανατισμό και την ανάγκη για έλεγχο κι επιβολή. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα να βγάλουμε στο φως, το «σκοτάδι» για το οποίο αποφεύγουμε να μιλήσουμε τόσο καιρό;  Η τέλεια ευκαιρία να ξεκινήσουμε έναν κοινωνικό διάλογο και να τιθασεύσουμε τους φόβους και τις ψευδαισθήσεις μας μάς δίνεται απόψε. 

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, που αλλάζουν τον ρου της σύγχρονης ιστορίας, ο Pascal Bruckner, μία από τις πιο δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη. 

Για την ιστορία: ο Pascal Bruckner έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.)  ενώ έγινε γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski καθώς και τα δοκίμια «Η νέα ερωτική αναρχία» και «Το παράδοξο του έρωτα».  

Απόψε, όμως, ο Γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος, και μυθιστοριογράφος δε θα μας μιλήσει για τα συγγραφικά έργα του αλλά θα συζητήσει με τον Έλληνα συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό τέχνης και πολιτισμού για το θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Εμείς θα είμαστε εκεί-όχι για να προσευχηθούμε- αλλά για να συζητήσουμε! 

Pascal Bruckner 

Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, www.cycladic.gr

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος: 5€- περιορισμένες θέσεις / δωρεάν (Φίλοι του Μουσείου)

* H συζήτηση θα διεξαχθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!