Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το βράδυ έχουμε ραντεβού με τον Gilbert Sinoue

Δε γίνεται να χάσουμε την παρουσίαση του βιβλίου “Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στο Public Café Συντάγματος!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το αποψινό μας βράδυ θα είναι λογοτεχνικό. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στη πόλη βρίσκεται ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

Το ραντεβού μας είναι στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος! Εκεί, θα ακούσουμε για το βιβλίο "ο Προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα λεκτικό ταξίδι στο οποίο ο Σινουέ, με το απαράμιλλο ταλέντο του συγγραφέα και του γλαφυρού αφηγητή, ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.
 
Πρόκειται για ένα παθιασμένο αφήγημα που μας μεταφέρει στη χαραυγή της σύγχρονης εποχής. Η ιστορία έχει κάπως έτσι...: Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση. Ένας νεαρός γραφέας, ο Χουσέιν Αμπντ αλ-Τζαουάντ, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Τζαουάντ; Ο μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;

Η απάντηση στις σελίδες που θα ξεκινήσουμε να διαβάζουμε απόψε στο Public Café Συντάγματος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

 

ΙΝFO

Που: Public Café Συντάγματος
Πότε: 18/1, 21:00
 

profitis.jpg

“Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ”
Ζιλμπέρ Σινουέ, Εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους