Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κυριακή με τρεις γίγαντες της Τζαζ

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της τζαζ, όπως της αξίζει!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Παγκόσμια ημέρα τζαζ σήμερα και εμείς θα περάσουμε το βράδυ μας απολαμβάνοντας τους We Three! Οι τρεις αυτοί κολοσσοί συνθέτες, αυτοσχεδιαστές και φίλοι, έρχονται να κορυφώσουν με την εξαίσια jazz τους, την φετινή σεζόν στο Half Note Jazz Club  και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το διεθνές πρόγραμμά του, για την τρέχουσα  σεζόν. 

Πρωτοβρέθηκαν σαν σύνολο  το 2006 διαπιστώνοντας την εξαιρετική χημεία μεταξύ τους και προέκυψε το ομώνυμο άλμπουμ “We Three - Three for All”  (και αργότερα το “We 3 -  Live” ),  κάτι που τους έκανε να διατηρήσουν το σχήμα - και άσχετα από τις άλλες δραστηριότητές τους - να περιοδεύουν με το project αυτό κατά καιρούς μέχρι και σήμερα.

 

Πάμε, όμως, να ρίξουμε μια ματιά στον κάθε ένα ξεχωριστά...

Ο σαξοφωνίστας (και φλαουτίστας) Dave Liebman έχει κλείσει σχεδόν πέντε δεκαετίες στη σκηνή της jazz και στο ανώτερο δυνατό επίπεδό της. Προέρχεται από τη «σχολή» του Coltrane και έχει παίξει πολύ με τον ντράμερ του, τον Elvin Jones, όσο και με τον Miles Davis, ενώ περιόδευσε όλο τον κόσμο με το Chick Corea ή τον John McLaughlin και πάρα πολλούς άλλους.  Έχει σαν σαξοφωνίστας μία πολύ λαμπρή καριέρα – με ιδιαίτερη σημασία και αξία τόσο στο ερμηνευτικό όσο και στο εκπαιδευτικό πεδίο, για την οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία αλλά και υποψηφιότητες για Grammy. Δισκογραφικά αυτή η καριέρα  περιλαμβάνει περισσότερους από 75 προσωπικούς δίσκους και μερικές εκατοντάδες ηχογραφήσεις σε δίσκους άλλων ή με άλλους!  

Ο μπασίστας Steve Swallow είναι μια σχολή από μόνος του.  Βρέθηκε από νωρίς, αρχές των ‘60s, στις επάλξεις μιας νέας jazz που ήταν διαφορετική από  την free αλλά εξίσου ρηξικέλευθη καλλιτεχνικά. Το απλό αλλά καθαρά βιρτουόζικο παίξιμό του στο μπάσο, έχει κάνει τον Swallow κυριολεκτικά περιζήτητο στη σκηνή της jazz. Έχει μόνιμη διαχρονική σχέση με την μεγάλη Carla Bley, δούλεψε πολύ με τον Art Farmer και τον Gary Burton, τον J. Scofield, τον Eric Dolphy, τον Corea ή τον Stan Getz - όμως τον Swallow τον συναντάμε παντού όπου η αληθινή και μεγάλη jazz είναι παρούσα.

Το ίδιο περιζήτητος είναι και ο κορυφαίος ντράμερ Adam Nussbaum, τον οποίο συναντάμε κυριολεκτικά να «διαπερνά» τις γενιές και να έχει δισκογραφία που να εκτείνεται σε μερικές εκατοντάδες και ατέλειωτες συνεργασίες ανάμεσα στις οποίες με τον Sonny Rollins ή τον James Moody ή τον Michael Brecker!  Επίσης, το εκπαιδευτικό του έργο θεωρείται υψηλής κλάσης.

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Περιλήψεις επεισοδίων 66 – 67 για 18 – 19 Μαρτίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Γυναίκες επί Σκηνής: Για την Ημέρα της Γυναίκας, Συγγραφείς διαβάζουν έργα τους

Η Θράκα και το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών Η Φωνή της, 8/3 στο Altai

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;